Svetelnú špirálu tento rok chráni čečina, ale ľudia ju kradnú

Služby mesta Piešťany postupne inštalujú a rozsvecujú vianočnú výzdobu, ale ani tento rok to nie je bez problémov.

Vlani hrozilo jednému z prvkov vianočnej výzdoby zrušenie. Deti, ktoré sa okolo hrali okolo svetelnej špirály umiestnenej vo fontáne Príbeh prameňov, ju totiž ničili.

Poškodené LED svetlá nakoniec opravila súkromná firma a Služby mesta Piešťany vytvorili okolo špirály veniec z čečiny, ktorý ju chránil. Dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook informovali, že ľudia im čečinu kradnú.

„Aj tento rok ďakujeme „zodpovedným“ rodičom, že púšťajú deti do výzdoby!!! Čečina daná ako zábrana sa stala zásobárňou pre domácnosť!! Ďakujem za Vašu „pomoc“ za všetkých, čo sa snažia každoročne o spríjemnenie sviatkov,“ napísal na sociálnej sieti Peter Fiala, vedúci Strediska údržby Služieb mesta Piešťany.

Zamestnanci organizácie, ktorá sa stará o čistotu a vzhľad mesta, aj tento rok pripravili vianočnú výzdobu, ktorú postupne rozsvecujú. Pešiu zónu už zdobí vianočný stromček, ale kvôli aktuálnym protiepidemickým opatreniam sa neuskutoční jeho tradičné oficiálne rozsvietenie, ktoré by sa za normálnych okolností konalo v piatok pred prvou adventnou nedeľou.

Organizátori Vianočných trhov aktuálne nepripravujú ani kultúrny program na Námestí slobody. Ten by sa mohol konať iba v prípade uvoľnenia aktuálne platných opatrení proti šíreniu ochorenia covid-19.

Text a archívne foto: Martin Palkovič