Sprievod remeselníkov pozve ľudí na Kúpeľný ostrov

Maďarský súbor Gazdáš i cimbalová muzika zo Strání sa predstavia počas slávnostného otvorenia Tradičných umeleckých remesiel v sobotu 21. mája predpoludním.

Po pandémiou vynútenej prestávke budú do Piešťan už počas najbližšieho víkendu lákať návštevníkov remeselníci zo Slovenska i zahraničia. „Za tie dva roky sme našli veľa nových remeselníkov, takže okrem známych tvári stretnete aj nových výrobcov a uvidíte nové remeslá,“ hovorí organizátor podujatia Miloš Kunkel a dodáva, že remeselníci sa po dlhej pauze do Piešťan už veľmi tešia. Podujatiu by malo priať aj počasie. Za spoluprácu pri príprave podujatia poďakoval Slovenským liečebným kúpeľom Piešťany, mestu Piešťany a oblastnej organizácii cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Pozvanie prijali výrobcovia z Poľska, Českej republiky, Maďarska, Srbska a príde aj košikár z Ukrajiny. Deti opäť poteší drevený kolotoč poháňaný rodičmi, ale aj Stražanovo bábkové divadlo, ktorého predstavenie sa začne v nedeľu 22. mája o 15.00 h.

Remeselníci budú svoje zručnosti na Kúpeľnom ostrove predvádzať už v piatok od 11.00 do 18.00 h. V sobotu o 10.30 h sa pred Kolonádovým mostom začne tradičný sprievod, ktorého trasa vedie po pešej zóne do hudobného pavilónu Harmony na Kúpeľnom ostrove. Tam sa uskutoční slávnostné otvorenie podujatia.

Text a foto: Martin Palkovič