Slovakman: Majstrovstvá v dlhom triatlone sa uskutočnia v riadnom termíne

Železní muži a ženy sa na štart pretekov, počas ktorých absolvujú 3,8 km vo vode, 180 km na bicykli a 42,2 km behu, postavia v sobotu 1. augusta ráno.

„Aj keď sme s prípravami o dosť pozadu ako po iné roky a stále nie je jasné, kto bude hlavný partner, a aj napriek ďalším veciam, ktoré už mali byť jasné, sme sa rozhodli, že vás o tento zážitok nepripravíme,“ oznámili organizátori Slovakmana, ktorý sa každoročne koná v Piešťanoch.

Usporiadať ho v polovici letných prázdnin umožnilo uvoľňovanie opatrení proti šíreniu koronavírusu, na základe ktorých sa môžu konať športové súťaže a od júla aj hromadné podujatia s počtom účastníkov neprevyšujúcim 1 000 osôb.

Slovakmanovi pomohlo aj oznámenie možnosti voľne cestovať medzi Českou republikou a Slovenskom. Môže to byť prísľub účasti najväčších hviezd, medzi ktoré patrí aj viacnásobný víťaz Petr Vabroušek.

Slovakman tradične štartuje o 7.00 h z piešťanskej Lodenice. Pretekári vo vodách Sĺňavy absolvujú 3,8 km. Potom ich čaká 180 km na bicykli v šiestich okruhoch medzi Piešťanmi a Červeníkom. Bežecká trať je situovaná medzi Lodenicou a mestským parkom. Aj ju absolvujú šesťkrát. Dohromady musia prekonať 226 kilometrov.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič