Slováci sa do piešťanských kúpeľov vrátia začiatkom mája

Hlavný hygienik vydal opatrenie, na základe ktorého môžu byť od 22. apríla otvorené aj prírodné liečebné kúpele. Pobyt však môžu absolvovať iba ľudia, ktorí majú liečbu predpísanú od lekára.

Piešťanské kúpele boli pre verejnosť uzatvorené od konca marca. Vtedy z Kúpeľného ostrova odišli poslední hostia, ktorým liečbu preplácali zdravotné poisťovne. Klienti zo zahraničia opustili Piešťany už predtým.

Katarína Šimončičová, asistentka generálneho riaditeľa Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany, pre zpiešťan.sk potvrdila, že prevádzka bude čoskoro spustená pre klientov zo Slovenska, ktorým liečbu uhrádzajú zdravotné poisťovne. Umožnilo to včera vydané opatrenie Úhradu verejného zdravotníctva SR.

Hotel Pro Patria pre týchto hostí otvoria už 4. mája, o týždeň neskôr prídu prví klienti aj do hotela Esplanade. Rovnaký termín platí aj pre kúpele Smrdáky, ktoré taktiež patria spoločnosti Ensana.



„Klienti budú prijímaní na základe špeciálnych hygienických požiadaviek stanovených zákonom. Každý klient bude ubytovaný samostatne na jednej izbe bez dodatočného príplatku. Hostia budú môcť absolvovať kúpeľný pobyt iba bez sprievodnej osoby,“ upresnila Katarína Šimončičová.

Ensana prostredníctvom svojej web stránky informuje, že po uvoľnení zákazov bude otvárať aj svoje ďalšie európske hotely. Príchod zahraničných klientov zatiaľ znemožňujú cestovné obmedzenia. Hranice väčšiny štátov zostávajú zatvorené a to isté platí aj pre vonkajšie hranice Európskej únie.

 

Text a foto: Martin Palkovič