Silvestrovský beh konečne medzi mostami?

Minulý rok pandémia koronavírusu nezabránila konaniu jedného z najstarších silvestrovských behov v Európe. Bol však virtuálny. Organizátori ho tentoraz chcú usporiadať v klasickej podobne – medzi piešťanskými mostami. Avizujú aj viacero noviniek.

V celej histórii Silvestrovského behu sa nikdy nestalo, aby sa toto podujatie v závere decembra v Piešťanoch neuskutočnilo. Usporiadateľov neodradilo rekordné množstvo snehu (1966), rekonštrukcia Kolonádového mosta (2019) ani pandémia (2020).

Virtuálny Silvestrovský beh s vynikajúcim časom vlani absolvoval aj jeho zakladateľ Anton Javorka. Teraz už 80-ročný čestný člen Slovenského olympijského a športového výboru odbehol 10 km dlhú trať za 50 minút, teda s lepším časom než mnohí mladší účastníci.

Napriek neistej situácii usporiadatelia pripravujú Silvestrovský beh na štvrtok 30. decembra 2021. Za organizačný tím to potvrdil Lukáš Komadel: „Stále veríme, že sa pre vonkajšie podujatia zmiernia reštrikcie, a v takom prípade budeme nachystaní postaviť trať konečne späť medzi mostami. Po novom máme náš klasický okruh certifikovaný Slovenským atletickým zväzom.“

A to je len jedna z množstva dobrých správ, o ktorých usporiadatelia informovali. Vďaka spolupráci so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany bude prezentácia v kúpeľnom dome Napoleon a štart sa presunie k hotelu Thermia Palace. Šatne, sprchy a bazén s termálnou vodou budú aj tento rok k dispozícii účastníkom na Kúpalisku Eva.

O detské behy sa postará športový klub HappyMove, vďaka ktorému bude mať podujatie charitatívny rozmer – pomôže s financovaním delfinoterapie 7-ročnému chlapcovi s viacerými vážnymi ochoreniami.

Organizátori predpokladajú, že Silvestrovský beh sa bude môcť uskutočniť v režime pre očkovaných a ľudí, ktorí ochorenie covid-19 prekonali. V opačnom prípade bude podujatie aj tento rok virtuálne.

Registrácia je už spustená, všetky podrobnosti nájdete na web stránke silvestrovskybeh.sk.