Silní muži budú v centre Piešťan súťažiť o titul majster Slovenska

V nedeľu 8. mája sa na piešťanskom Námestí slobody stretnú siláci strednej váhy (do 105 kg), aby v piatich testoch sily bojovali o titul majstra Slovenska.

Pretek začne dvíhaním hrubej tyče, tzv. nápravy, ktorú budú musieť zodvihnúť nad hlavu do vystretých rúk. Váha bude 125 kíl, taktiež hrubú tyč ale s váhou 225 kilogramov, budú dvíhať na cvik, ktorý sa volá mŕtvy ťah. Zo zeme do vystretej polohy je mimoriadne obtiažne dostať toto náčinie.

Prevracať sa bude 400 kilová pneumatika, tlačiť 200 kilový fúrik a dvíhať kameň s váhou presahujúcou 100 kíl. Náročné skúšky preveria pripravenosť každého siláka a súčet bodov získaných v jednotlivých disciplínach určí majstra Slovenska pre rok 2022.

„Príďte povzbudiť silákov, pozrieť si výkony strongmanov, už túto nedeľu, 8. mája. Podujatie sa začína o 14.00 h. Pripravené sú aj divácke súťaže, tešíme sa na Vás,“ pozývajú organizátori.

Nad podujatím prevzal záštitu primátor Peter Jančovič a podporila ho oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Zdroj: Mesto Piešťany