S vnútornými športoviskami sa otvoria aj bazény

Predseda vlády oznámil ďalšie uvoľňovanie opatrení, ktoré mali zamedziť šíreniu koronavírusu. Od stredy 3. júna budú pre verejnosť otvorené fitnescentrá a ďalšie vnútorné športoviská. Patria k nim aj kryté plavárne.

„Dnes prišla výborná správa, od 3.6.2020 by mohla plávať aj verejnosť,“ oznámili na facebooku prevádzkovatelia jediného krytého plaveckého bazéna v Piešťanoch, ktorý sa nachádza v bývalom hoteli Sĺňava.

O zámere otvoriť vnútorné športoviská krátko predtým na tlačovej konferencii informoval predseda vlády Igor Matovič. Potvrdil, že uvoľnenie sa dotkne aj plavární. Tie môžu od minulej stredy využívať iba členovia športových klubov.

Jediný krytý plavecký bazén v Piešťanoch v uplynulých dňoch prevádzkovatelia pripravovali na otvorenie pre športovcov. Kvalitu vody musia skontrolovať hygienici.

Na novú sezónu sa pripravuje aj kúpalisko Eva, ktorého vonkajší 50-metrový bazén pre verejnosť zvyčajne otvárajú začiatkom júna. Ján Adamkovič z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany v piatok povedal, že sa aktuálne snažia splniť všetky podmienky Úradu verejného zdravotníctva SR a potom budú čakať na možnosť privítať prvých návštevníkov. To má byť podľa dnešného vyjadrenia predsedu vlády možné v stredu 3. júna.

Podmienkou sprístupnenia vnútorných športovísk vrátane fitnescentier sú dvojmetrové rozostupy alebo obmedzenie počtu návštevníkov tak, aby ich nebolo viac než jeden na 15 metrov štvorcových. Prevádzkovatelia tiež budú musieť viesť evidenciu ľudí, ktorí športovisko navštívili, aby ich hygienici v prípade nákazy mohli kontaktovať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič