Rozbehla sa oprava cesty na Havran, kolóny sa zatiaľ netvoria

Stavebné práce aktuálne prebiehajú na dvoch úsekoch pod sedlom Havran, dopravu riadi prenosná svetelná signalizácia. Kolóny sa v stredu popoludní netvorili.

Začala sa dlho očakávaná rekonštrukcia cesty II/499 na horský priechod Havran, ktorá prepája okresy Piešťany a Topoľčany. Dôležitá pre bezpečnosť cestnej premávky bude najmä stabilizácia svahov, tie sa v niektorých miestach zosúvali. Okrem nového povrchu pribudnú nové zvodidlá a vybudovaný bude aj nový systém odvodnenia cesty.

Stavebné práce môžu podľa zmluvy uzatvorenej medzi Trnavským samosprávnym krajom a firmou Swietelsky Slovakia trvať 12 mesiacov. Prebiehajú za použitia prenosnej svetelnej signalizácie. Už teraz je prejazd vozidiel v dvoch úsekoch zabezpečovaný striedavo v jednom jazdnom pruhu.

V stredu 24. februára okolo 16.00 h sa dlhé kolóny pred prenosnými semaformi netvorili. Vodiči však museli strpieť mierne zdržanie.

Trnavský samosprávny kraj zaplatí za opravu 4,4 kilometra dlhého úseku z obce Banka po hranicu s Trenčianskym samosprávnym krajom 2,2 mil. eur. Projekt je financovaný z európskych zdrojov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

Text: Martin Palkovič Foto: Viktor Vrábel