Rezort Piešťany nadviazal spoluprácu s Dolnou Moravou

Slovácko s mestom Hodonín a Trnavský kraj s nemenej zaujímavým mestom Piešťany majú veľa spoločných čŕt. Okrem iného ich spája aj kúpeľníctvo.

Tieto prihraničné regióny a ich hodnoty nie sú v súčasnosti dostatočne prezentované. Napraviť to chce spoločný projekt dvoch organizácií – miestneho spolku Dolná Morava, z. s. a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

„Súčasťou projektu nazvaného Dva regióny – jedna tvár bude vybudovanie regionálneho informačného miesta v Hodoníne. Pre slovenských turistov prichádzajúcich z Trnavského kraja sa môže stať vstupnou bránou na Slovácko“ hovorí Josef Smetana, predseda spolku Dolná Morava. Zároveň bude fungovať aj ako zdroj informácií o Piešťanoch. Dodáva, že i v Piešťanoch vznikne priestor pre propagáciu Slovácka. Obe organizácie prehĺbia spoluprácu v oblasti cestovného ruchu. „Vzniknú spoločné propagačné materiály a dvojjazyčné propagačné video. Na oboch stranách hranice sa budú konať tematické semináre i drobné spoločenské a kultúrne akcie prezentujúce napríklad regionálny folklór. Na programe sú tiež vzdelávacie výmenné cesty po turistických atrakciách určené pre pracovníkov v oblasti cestovného ruchu,“ dopĺňa predseda predstavenstva Rezortu Piešťany Peter Tremboš.

Projekt Dva regióny – jedna tvár by mal prispieť k zvýšeniu návštevnosti turisticky zaujímavých miest na oboch stranách hranice. So žiadosťou o podporu tohto projektu z Fondu malých projektov programu INTERREG SR-ČR uspel spolok Dolní Morava. Na celkové plánované náklady 23 510 eur prispeje Fond 85 %.

Obe organizácie odštartovali spoluprácu prvým spoločným stretnutím 12. októbra 2018. Projekt potrvá do augusta 2019. Mal by to však byť len štart do dlhodobejšej spolupráce, ktorá ďalšími spoločnými projektmi užšie prepojí tieto dva kultúrne a historicky blízke regióny.

Text: Tlačová správa/Rezort Piešťany