Rekonštrukcia kuchyne na Základnej škole F. E. Scherera stála 400-tisíc eur

Vďaka moderným technológiám sa budú žiaci dvoch základných škôl a jednej škôlky stravovať zdravšie. Ide o jednu z najväčších investícií piešťanskej radnice v tomto roku.

Základná škola F. E. Scherera má po štvormesačnej rekonštrukcii novú kuchyňu. Jej cena vrátane nákupu nového zariadenia stála mesto takmer 400-tisíc eur. „Cieľom rekonštrukcie a modernizácie kuchyne bolo zvýšenie kapacity pripravovaných jedál, prevádzkových, technických, hygienických a estetických parametrov budovy,“ informovala radnica.

Opravy sa dočkala aj stravovacia prevádzka školskej kuchyne, výdajňa jedál, sklady a príslušné časti hospodárskeho pavilónu pri školskej jedálni.

Súčasťou rekonštrukcie bol aj nákup moderných prístrojov na varenie, tie umožnia napríklad aj prípravu zdravších jedál. Opravená je vzduchotechnika, elektroinštalácia, vodoinštalácia, plynové rozvody, vykurovanie, staré drevené okná vymenili za plastové.

Kuchyňa má kapacitu až 800 jedál. Od 1. októbra ich budú pripravovať takmer 700 denne, z toho približne 300 pre Základnú školu M. R. Štefánika a zbytok pre žiakov a škôlkárov na F. E. Scherera.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk