Pochod čertov: Ulice budú zatvorené, polícia žiada o trpezlivosť

V súvislosti s podujatím, ktorého organizátori očakávajú tisícky návštevníkov, budú v sobotu 7. decembra uzatvorené niektoré ulice v centre Piešťan.

„V sobotu budú Piešťanmi opäť pochodovať čerti. Z toho dôvodu budú niektoré ulice v centre Piešťan v čase od 14.00 do 21.30 h čiastočne uzatvorené. Ide o ulice Rázusova, Teplická a Nitrianska. Polícia upozorňuje vodičov, aby v meste rátali so zhustenou premávkou, vytváraním kolón a sťaženými možnosťami parkovania,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Martina Kredatusová a dodala: „Vodičov žiadame o trpezlivosť, ohľaduplnosť a vzájomnú tolerantnosť.“

Organizátori podujatia prostredníctvom tlačovej správy upozornili návštevníkov, aby prišli v predstihu a pešo: „Každý, kto musí prísť autom, by mal využiť parkoviská mimo centra (napríklad pri zimnom štadióne, poliklinike a letisku). Pomôže tak predísť dopravným komplikáciám a bude mať istotu, že na pochod sa dostane včas.“

Súčasťou pochodu čertov sú tento rok koncerty vo veľkokapacitnom stane pred hotelom Satelit. Vystúpenie kapely Kmeťoband je naplánované na 14.00 h a Heľenine oči budú fanúšikov baviť od 15.30 h. Začiatok pochodu usporiadatelia stanovili na 17.00 h. Vstup je voľný.

Vodiči môžu počas druhého adventného víkendu bezplatne nechať svoje autá na parkovisku na Nálepkovej ulici.

Dom umenia Piešťany vo štvrtok informoval, že jeho parkovisko bude pre verejnosť v sobotu 7. decembra uzatvorené. Otvoria ho až večer pre návštevníkov koncertu Cigánskych diablov, ktorý začína o 19.00 h.

Pozrite si fotografie z minulého ročníka:

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič