Počas adventu stretnete v Piešťanoch anjelov

Jedinečnú príležitosť stretnúť v uliciach živého anjela ponúkajú počas čarovného predvianočného obdobia Piešťany. Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany podporila projekt, aký nikde inde na Slovensku nenájdete.

Vyberte sa v niektorý adventný víkend do Piešťan a stretnete tam anjela. Usmejte sa naňho a dostanete správu, ktorú máte dostať. Správu z minulosti, ktorá vám pomôže kráčať ďalej. Jediným platidlom je úsmev.

„Projekt Slovenskí Anjeli, ktorý sme podporili, je na Slovensku jedinečný,“ informuje Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany. „Vznikol s cieľom vniesť do predvianočných ulíc krásu, pozitívne myslenie a dobrú náladu. V tomto projekte je spojená slovenská lokálna umelecká tvorba, tradície a anjeli majú aj environmentálny rozmer, pretože budú odetí v ručne vyrobených upcyklovaných kostýmoch. Anjeli budú v centre mesta a na Kúpeľnom ostrove rozdávať lístočky so správami ľuďom, ktorí sa usmievajú. Obsahom správ budú slovenské príslovia, porekadlá a pranostiky, ktoré majú v sebe viac múdrosti než mnohé dnešné zdroje informácií.“

Projekt Slovenskí Anjeli vznikol špeciálne pre vianočné trhy a veselice. Mladé ženy v umelecky stvárnených kostýmoch budú šíriť krásu, radosť a dobro, a tiež pripomínať bohatstvo našej ľudovej slovesnosti a upozorňovať zároveň na možnosti využitia zdanlivo nevyužiteľných materiálov. Kostýmy anjelov sú totiž vyrobené zo starých, nechcených alebo zvyškových materiálov, medzi ktorými sú aj dečky a výšivky po babičkách. Autorkou kostýmov je niekoľkonásobná Body Art majsterka Andrea Jacková, spoluautorkou je Martina Mareková, propagátorka hnutia Fashion Revolution, ktoré propaguje pretváranie nechcených vecí na veci chcené.

„Nielen na stretnutia s anjelmi, ale aj na ďalšie krásne adventné podujatia do Piešťan všetkých srdečne pozývam,“ dodáva Tatiana Nevolná. „Stretnúť živého anjela, nakŕmiť zvieratká v kontaktnej mini farme na vianočných trhoch na Kúpeľnom ostrove, odfotiť sa pri rozprávkových saniach alebo vianočnom kamióne – to sú v predvianočnom čase nezabudnuteľné zážitky pre celé rodiny.“

Kedy je možné stretnúť v Piešťanoch živých anjelov?

• Sobota 3.12. od 15.00 do 18.30
• Nedeľa 4.12. od 15.30 do 19.00
• Nedeľa 11.12. od 15.30 do 19.00
• Sobota 17.12. od 16.00 do 19.30
• Nedeľa 18.12. od 15.30 do 19.00