Plavci ŠPK Kúpele Piešťany úspešne reprezentujú doma i v zahraničí

Na plaveckých pretekoch CORCAVID Test v 2.kole poriadanom opäť po roku na Bratislavských Pasienkoch uplynulý víkend, 3. a 4. júna, sa mladým nádejám z ŠPK Kúpele Piešťany darilo. Okrem množstva osobných rekordov získali aj mnoho medailí.

Najviac medailí – 7 zlatých, získala v najmladšej dievčenskej kategórii 8-ročných Saša Tapušíková (na titulnej snímke). Medzi 10 a 11-ročnými v tvrdej konkurencii Karolína Valko vybojovala 6 zlatých a 1 bronzovú medailu. Dobre si počínala aj Lucia Slámová, ktorá plávala svoje netradičné disciplíny a popri osobákoch si vybojovala 2 striebra a 3 bronzy. Ďalšie 2 bronzy získala aj Kristína Kiralová. Medzi 9-ročnými dievčatami si jednu striebornú medailu vybojovala aj Nina Pecháčová.

Náš najmenší, iba 7-ročný Michal Valko (na titulnej snímke), obstál v najmladšej chlapčenskej kategórii 9-ročných a mladších, kde získal 6 medailí – 1 zlatú, 1 striebornú a 4 bronzové.

V ďalších ročníkových kategóriach získali po jednej striebornej medaile aj Patrik Tapušík, Samuel Šiška a Matúš Mihálik. Marko Šprlák-Zmora si vyplával 2 a Oliver Švec 1 bronzovú medailu.

Tento týždeň prebiehajú Majstrovstvá Európy juniorov v talianksej metropole Rím, kde nás úspešne reprezentujú naši juniori Olivia Šprláková-Zmorová a Filip Lányi.

Účastníci majstrovstiev Európy juniorov Olíviva Šprláková Zmorová a Filip Lányi so svojimi trénermi Darinou Moravcovou a Radoslavom Suchánekom.

Text a foto: Darina Moravcová