Plavci Kúpeľov obsadili na majstrovstvách SR družstiev štvrté miesto

Počas víkendu (5. a 6. marca 2022) sa v šamorínskom športovom centre X-BIONIC® Sphere uskutočnil Slovenský pohár družstiev a jednotlivcov 2022 v plávaní. O konečný úspech v poradí súťažilo 33 klubov.

Plavci Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany sa svojej úlohy zhostili na výbornú, napriek zdravotným výpadkom v samotnej súťaži, ale aj v  tréningovom procese pred súťažou. Po štyroch poldňoch súťaží v konečnom účtovaní obsadili štvrtú priečku. Všetci naši kluboví reprezentanti dali do súťaže družstiev všetko čo v nich v danom okamihu bolo a na čo mali natrénované.

Najväčší bodový záber pre družstvo urobili Olívia Ana Šprláková – Zmorová a Filip Lányi. Keďže išlo o súťaž družstiev do celkového bodového úspechu prispeli nemalou mierou aj ostatní členovia družstva Gabriel Ilončiak, Mário Stanček, Lukáš Kunic, Katarína Lopatková, Rebeka Buková, Jakub Jánsky, Natália Ertlová (na titulnej fotografii, ktorej autorom je Martin Vano), Patrik Tapušík a Oliver Švec. V žiackej kategórii sa presadil Marko Šprlák-Zmora , keď ho päť krát dekorovali na stupňoch víťazov. Plavcom Kúpeľov sa podarilo vyplávať na súťaži celkom 35 cenných kovov.

Olívia Ana Šprláková – Zmorová pokorila v disciplíne 800 v.sp. limit na Majstrovstvá Európy juniorov a v kategórii starších junioriek obsadila v súčte najhodnotnejších výkonov bronzovú priečku. Ostatní pretekári si urobili radosť zaplávaním svojich najlepších osobných výkonov. Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany prajeme do pokračujúcej sezóny ničím nerušenú prípravu a veľa osobných úspechov.

Filip Lányi a Olívia Ana Šprláková – Zmorová na vyhlásení poradia družstiev.

Text: Radoslav Suchánek

Foto: Martin Vano