Plavci Kúpeľov na začiatku sezóny rýchlo a úspešne

Za uplynulé dva víkendy sa na Slovensku uskutočnilo niekoľko plaveckých pretekov  pre rôzne vekové kategórie plavcov.

V Púchove sa 5. októbra na mestskej plavárni uskutočnila VC Púchova keď súťažilo spolu 333 plavcov z 28 klubov Slovenska , ale aj nemeckého Darmstadtu. ŠPK Kúpele Piešťany zastupovalo 10 plavcov, ktorí spolu vyplávali 11 medailových umiestnení.

Rebeka Buková vyhrala vo svojej kategórii 50 znak a na stovke bola tretia. Aj Lea Chromiaková si odniesla zlatú medailu za 100 motýlik a tretia bola na kraulovej stovke.

Filip Lányi stál dva razy na striebornom stupienku za stovku kraulom a znakovú päťdesiatku. Tretí bol na znakovej stovke, všetko v osobných rekordoch.

Jakub Jánsky zúročil kvalitný tréning na začiatku sezóny a odviezol si domov striebro na polohovej stovke a tri bronzy na prsiarskej päťdesiatke a stovke aj polohovej dvestovke. Preteky sme absolvovali s cieľom spestriť si prípravu a odmenou plavcom bolo množstvo najlepších osobných výkonov.

O týždeň neskôr sa v Senici uskutočnili regionálne majstrovstvá oblasti západného Slovenska v disciplínach dlhé trate na ktorých pretekalo 123 plavcov z 15 klubov. Plávalo sa 400, 800 a 1500 v.sp.

Z plavcov ŠPK Kúpele Piešťany sa ich zúčastnilo 10 chlapcov a 13 dievčat. Vybojovali spolu 18 medailových umiestnení a stali sa najúspešnejším účastníkom spomedzi klubov.

Na medailovej žatve sa podieľali nasledovní pretekári. Chromiaková Lea 2 x zlato, Kunic Lukáš 2 x zlato, Tapušík Patrik 2 x zlato žiaci, Ertlová Natália zlato žiačky, Škodný Michal zlato dorast, Mosná Michaela zlato žiačky, Buková Rebeka zlato, bronz st. žiačky, Jánsky Jakub 2 x striebro, Rössler Viktoria striebro, Lopatková Katarína striebro, Luciaková Veronika bronz, Filus Tomáš bronz a Švec Oliver bronz.

Plavcom Kúpeľov sa darilo plávať v  najlepších osobných výkonoch, test vytrvalosti dopadol veľmi dobre.

Na titulnej snímke zľava Viktoria Rossler, Rebeka Buková, Veronika Luciaková

V strede Lea Chromiaková.

V strede Lukáš Kunic.

V strede Patrik Tapušík, vpravo Oliver Švec.

Text a foto: Radoslav Suchánek