Plávanie: Šprláková – Zmorová prekonávala v Baku rekordy

V azerbajdžanskom Baku súťažili minulý týždeň aj slovenskí plavci na letnom Európskom olympijskom festivale mládeže. Reprezentantka Slovenska, členka ŠPK Kúpele Piešťany Olívia Ana Šprláková – Zmorová sa svojej úlohy zhostila viac ako úspešne.

Pri svojom debute na vrcholnom európskom podujatí sa ako mladšia z dvoch ročníkov štartujúcich v plávaní predstavila v  štyroch individuálnych disciplínach. Pretekárka Kúpeľov, ktorá ešte len koncom augusta oslávi štrnáste narodeniny opravila svoj vlastný slovenský rekord na 800 v.sp. vo svojej kategórii o pätnásť sekúnd.

V uvedenej disciplíne 800 v.sp. obsadila konečné 13. miesto v celkovom hodnotení z tridsaťjeden štartujúcich.

Darilo sa jej aj v znakovej dvestovke, kde po zlepšení najlepšieho osobného výkonu postúpila do semifinále a v ňom obsadila tiež trinástu priečku.

Na 400 v. sp. Olívia pokorila svoj najlepší osobný výkon o viac ako štyri sekundy, čo jej vynieslo osemnáste miesto v európskej konkurencii.

Na dvestometrovej trati v. sp. si vyrovnala najlepší osobák a skončila tridsiata.

Celkovo je Olíviin štart na EYOFe hodnotený veľmi priaznivo, lebo každé semifinálové umiestnenie nášho plavca v silnej európskej konkurencii je úspech.

V nasledujúcich dňoch sa bude Olívia Ana pripravovať s trénerkou Moravcovou na Majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa budú plávať v tretej augustovej dekáde v Budapešti.

Text: Radoslav Suchánek