Plávanie: Reprezentanti ŠPK Kúpele Piešťany uspeli v Slovinsku

Počas víkendu v termíne 19. – 20. 11.2022 sa sedem dievčat a sedem chlapcov, plavcov ŠPK Kúpele Piešťany, zúčastnilo na medzinárodných plaveckých pretekoch v slovinskom Kranji.

Podujatie sa uskutočnilo v krytom olympijskom centre 50 m bazéna, v ktorom sa pretekalo na šírku v dĺžke 25m. Účastníci zo siedmich krajín a 31 klubov súťažili na 38. ročníku Špelin in Vesnin memoriál usporiadanom ako spomienka na dve slovinské plavkyne, ktoré pred rokmi nešťastne zahynuli.

Plavcom ŠPK Kúpele poslúžil termín pretekov na vhodnú kontrolu výkonnosti v dobrej konkurencii a spestrenie prípravy pred koncoročnými vrcholmi plaveckého roka. Z vody kranjského bazénu sa im podarilo vyloviť sedem cenných kovov.

Filip Lányi v kategórii dospelých vyhral po veľkej bitke 1500 v.sp. a na 400 PP obsadil striebornú pozíciu. Lukáš Kunic medzi dospelými tiež pekne zabojoval a vyhral 800 v.sp., hlavnú cenu memoriálu . Mário Stanček po veľkom zlepšení vyhral svoj prvý medzinárodný pretek na 1500 v.sp. medzi 15 ročnými juniormi. Rastislav Čačík vyhral v peknom osobnom rekorde 800 v.sp. v konkurencii 15 ročných. Jakub Jánsky vybojoval na 800 v.sp. bronzový stupieniok medzi 17 ročnými juniormi. Michaele Mosnej sa podarilo obsadiť bronzovú pozíciu za výkon na 1500 v.sp.

Prajeme všetkým plavcom Kúpeľov veľa šťastia v príprave na majstrovské preteky v decembri.

Text a foto: Radoslav Suchánek