Plávanie: Filip Lányi majstrom na otvorenej vode

V Bratislave na jazere Zlaté piesky sa v dňoch 29. a 30. júna konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v diaľkovom plávaní Ružinovský maratón 2019. Do vody jazera sa ponorilo 132 pretekárov z 24 slovenských klubov na tratiach 3, 5 a 10 km. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany reprezentovalo 5 chlapcov a 4 dievčatá. V kategórii masters dvaja seniori.

Najúspešnejší spomedzi pretekárov bol Filip Lányi, ktorý vyhral kategóriu mladších juniorov v najrýchlejšom čase podujatia na 5 km a vybojoval si tak titul majstra Slovenska. V tej istej kategórii sa darilo aj nášmu Michalovi Škodnému , keď doplával ako tretí na 5 km trati.

V kategórii žiakov bol úspešný Patrik Tapušík a za svoj bojovný výkon na 5 km trati sa postavil na strieborný stupienok.

Na Majstrovstvách Slovenska starších žiakov, ktoré sa konali ako posledné bazénové majstrovstvá v letnej sezóne bol úspešný náš reprezentant Jakub Jánsky. Majstrovstvá sa uskutočnili na 50 m krytom bazéne v Košiciach. Jakub pri svojich štartoch v dňoch 21. -23.06. podával stabilné výkony a zaplával si najlepšie osobné časy. Najlepšie sa mu darilo v disciplínach 200 prsia a 400 PP v ktorých si vyplával tretie miesta.

Text: Radoslav Suchánek Foto: Tomáš Lányi