Piknik v mestskom parku pri príležitosti Svetového týždňa dojčenia

Svetový týždeň dojčenia si každoročne pripomíname v prvý augustový týždeň vo viac ako 120 krajinách sveta. Vyhlasuje ho Svetové aliancia na podporu dojčenia (WABA), tento rok dokonca oslavujeme jubilejný 25. ročník.

Ako každý rok, občianske združenie Mamila organizuje množstvo akcií v mnohých mestách Slovenska, Českej republiky a Európy. Nájdete nás na podporných skupinách, piknikoch, besedách, pochodoch, workshopoch, prednáškach, premietaniach filmov o dojčení, výstavách, podujatiach pre deti a rodiny, vytvoríme živú dojčiacu reťaz.

Pretože na dojčení záleží. Pretože dojčenie si zaslúži šancu. Heslo Svetového týždňa dojčenia pre rok 2017 je Šanca pre dojčenie.

Čo pre matky znamená šanca pre dojčenie?

– Dostať v správny čas podporu a povzbudenie.

– Vedieť ešte pred pôrodom, ako predchádzať problémom s dojčením.

– Vedieť, kde hľadať pomoc, ak sa problémy predsa len vyskytnú.

– Možnosť spoľahnúť sa na účinné postupy, ktoré pomôžu rýchlo a efektívne.

Naším cieľom je informovať čo najväčšie množstvo tehotných žien a čerstvých mamičiek, ale aj širokú verejnosť o tom, že na Slovensku je dostupná unikátna podpora a pomoc – existujú kurzy dojčenia pre tehotné, laktačné poradkyne o.z. Mamila vedú podporné skupiny dojčiacich matiek, poskytujú osobné poradenstvo pri riešení problémov s dojčením, na našich webových stránkach nájdete praktické informácie a vysvetlenia, ktoré vám pomôžu pokračovať v dojčení…

Účasťou na Pikniku v parku:

– pomôžete šíriť osvetu o dojčení a ukážete svetu, že na dojčení záleží

– dáte šancu pre dojčenie ďalším mamičkám a ich detičkám

– stretnete sa s mnohými ďalšími dojčiacimi a tehotnými ženami

– zatancujete – zacvičíte si s detičkami v šatkách a nosičoch na čerstvom vzduchu

– dozviete sa veľa nových informácií o dojčení na prednáškach s 3 poradkyňami.

Piknik v parku sa uskutoční vo štvrtok  štvrtok 3. augusta 2017 od 10:00 – 13:00 h (pred Balneologickým múzeom, pri kvetinových motýľoch).

Text: Tlačová správa/OZ Mamila  Photo by  Tim Bish on Unsplash