Piešťany získali 573-tisíc eur na opravu chodníkov pri Bratislavskej ceste

Pri frekventovanej komunikácii vznikne spoločný chodník pre chodcov a cyklistov. Projekt zahŕňa aj výsadbu zelene a rekonštrukciu osvetlenia.

Mesto Piešťany bolo úspešné so žiadosťou o dotáciu z fondov Európskej únie. Prostredníctvom svojej web stránky dnes informovalo, že koncom letných prázdnin začne rekonštrukcia chodníkov pri Bratislavskej ceste v úseku od križovatky s Krajinskou po križovatku s Ulicou A. Hlinku.

„Projekt zahŕňa okrem vybudovania spoločnej cestičky pre chodcov a cyklistov aj rekonštrukciu osvetlenia a výsadbu zelene. Celkové schválené oprávnené výdavky projektu sú v sume 603 440,41 eura, z čoho bude až 573 268,39 eura zaplatených z eurofondov,“ uvádza radnica na svojom webe. Realizácia bude rozdelená na tri časti a mala by začať na prelome augusta a septembra.

Výzor okolia Bratislavskej cesty sa rapídne zhoršil po výrube stromov a rozkopávke chodníkov, ku ktorému prišlo na jar roku 2015 v súvislosti s opravou plynovodu. Odvtedy sa hovorí o potrebe rekonštrukcie chodníkov a výsadbe zelene.

Stavebné práce by mali prebiehať v koordinácii so spoločnosťou Západoslovenská distribučná, ktorá v tomto roku plánuje na Bratislavskej ceste opravu elektrických rozvodov.

Výzvu na zvyšovanie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy na celkovom počte prepravených osôb spustilo ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka v decembri 2016 cez Integrovaný regionálny operačný program (IROP).

V lete minulého roka Piešťany ohlásili získanie dotácie vo výše takmer 580-tisíc eur v rámci IROP na výstavbu cyklochodníka pri Krajinskej ceste a cyklistickej trasy medzi Dopravnou a Sasinkovou ulicou. Na otázky ohľadom začiatku realizácie týchto projektov radnica od konca mája neodpovedala.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk