Piešťany sú stále plaveckým mestom

Cez víkend 2.a 3. októbra sa v šamorínskom športovom rezorte X-BIONIC® SPHERE konali plavecké preteky SPF Slovenský pohár družstiev a jednotlivcov. Pretekári aj tréneri sa mohli zúčastniť na pretekoch v režime OTP. Plávalo sa na 25 metrovom krytom bazéne a o celkové poradie súťažili plavci z 27 slovenských klubov. Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany sa darilo a po bojovných vystúpeniach počas štyroch súťažných poldní obsadili v celkovom hodnotení medzi družstvami druhú priečku za tímom XBS Swimming.

O najväčší počet bodov v prospech družstva sa zaslúžili reprezentanti Filip Lányi a Olívia Ana Šprláková-Zmorová, ale aj Lea Chromiaková, Lukáš Kunic, Gabriel Ilončiak, Rebeka Buková, Jakub Jánsky. Svojimi individuálnymi úspechmi im vytvárali istotu tímovej spolupatričnosti a zastupiteľnosti Patrik Tapušík, Katarína Lopatková, Natália Ertlová, Oliver Švec a Mário Stanček.

Vzájomná podpora celého tímu napokon vyústila v poslednom poldni do striebornej radosti po tuhom boji s tretím ŠKP Košice. Súťaž družstiev prináša v prípade plavcov nezameniteľnú pridanú hodnotu pekného osobného výkonu do spoločného úspechu družstva.

Žiaci, ktorých výkony sa do celkového hodnotenia družstiev nezapočítavali si svoj úspech užili v podobe umiestnení na stupňoch víťazov či osobných zlepšení. V zostave Michaela Mosná, Marko Šprlák-Zmora, Tomáš Filus, Alexander Zurek, Viktória Schedlingová a Patrícia Holíková vybojovali šesť cenných kovov. Spolu plavci Kúpeľov obsadili 39 pódiových umiestnení. Šprláková-Zmorová a Lányi boli vyhodnotení ako najúspešnejší jednotlivci podujatia v kategórii starších juniorov.

Úspechy a záujem mládeže o plávanie v našom meste a okolí dávajú istotu tvrdeniu, že Piešťany sú stále plaveckým mestom a jednou z bášt plávania na Slovensku. Tradícia trvá už viac ako deväť desaťročí. Dožijú sa plavci a ostatné vodné športy niekedy aj slušných podmienok na prípravu? Prajeme im to už veľmi dlho.

Text a foto: Radoslav Suchánek