Piešťany prezentovali na veľtrhu cestovného ruchu v Dubaji

Na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu na Blízkom východe Arabian Travel Market (ATM), ktorý sa tento rok konal prezenčne po dvojročnej prestávke, sa predstavili aj Trnavský kraj zážitkov spolu s Letiskom Piešťany, Ensana Health Spa Hotels Piešťany a OOCR Záhorie.

Veľtrh ATM v Dubaji sa konal v dňoch 9. až 12. mája, počas ktorých sa odprezentovalo takmer 1 400 vystavovateľov z celého sveta. Pozvanie prijalo aj vyše 700 zástupcov cestovných kancelárií, ktorí hľadali nové destinácie. Krajiny Blízkeho východu sú tradične dôležitým trhom pre piešťanské kúpele, ktoré nedávno získali aj cenu za medicínsky turizmus – postcovidový program v roku 2022 na veľtrhu ITB Berlín.

Stánok Trnavského kraja zážitkov predstavil širokú ponuku aktivít a zážitkov, zameranú nielen na kúpeľných hostí.

„Tešíme sa veľkému záujmu o náš región aj vzhľadom na fakt, že sme destináciou, ktorá je pre Blízky východ známa najmä vďaka kúpeľom v Piešťanoch. Naším cieľom je však naštartovať záujem návštevníkov, ktorí by si pre svoj pobyt kúpele nevybrali. Naša destinácia vie osloviť aj mladých ľudí, či rodiny s deťmi. Jednoducho všetkých, ktorí majú záujem stráviť týždeň v prírode či pri aktívnom pobyte pri vode, v aquaparkoch alebo na golfe,“ povedala výkonná riaditeľka organizácie Agáta Mikulová.

„Jedným z našich cieľov v Dubaji bolo nadviazanie atraktívnej spolupráce s partnermi Blízkeho východu, a to najmä v súvislosti s leteckým spojením na letisko Piešťany. Podobnú pracovnú cestu za potenciálnymi partnermi sme absolvovali v Izraeli a perspektívne sa javí aj saudskoarabský trh,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Počas podujatia prebiehali B2B stretnutia v rôznych formátoch. V prvý deň sa KOCR Trnavský kraj zúčastnil networkingového B2B stretnutia so zástupcami cestovných kancelárií, ktorých aktivity sú zamerané na strednú Európu. Ďalšie dni sa rokovania konali priamo v stánkoch jednotlivých destinácii krajín z celého sveta, vopred dohodnuté prostredníctvom online systému. Počas veľtrhu prebiehali aj zaujímavé workshopy, diskusie a prezentácie, ktoré prezentovali celosvetové trendy v cestovnom ruchu na ďalšie obdobie.

Zdroj: Tlačová správa KOCR Trnavský kraj

Ilustr. foto: Slovenské liečebné kúpele Piešťany