Piešťanci na Slovakmanovi absolvujú 226 kilometrov plávania, cyklistiky a behu

Na štart majstrovstiev v dlhom triatlone sa postavia Janka Beňačková, Lukáš Rusnák, Bohuš Sosna, Peter Bohuš, Marián Seitler, Erik Ferencz, Michal Gramblička a Michal Kučera. Piešťanci budú mať zastúpenie aj v štafetách. Povzbudiť ich môžete v sobotu 1. augusta.

Železní muži a ženy musia prekonať 3,8 km plávania, 180 km cyklistiky a 42,2 km behu. Už o 7.00 h ráno skočia do Váhu, potom ich čaká cyklistika na okruhu medzi Piešťanmi a Červeníkom. Do cieľa dobehnú po maratóne, bežia ho medzi Lodenicou a mestským parkom.

V Piešťanoch v jeden deň a na jednom mieste prebehnú Majstrovstvá Slovenska v dlhom triatlone, Majstrovstvá Českej republiky v dlhom triatlone a Czechmantour 2020. Okrem triatlonových pretekov budú Piešťany aj dejiskom Majstrovstiev SR v diaľkovom plávaní na 5 km.

Z celkového počtu 240 pretekárov bude 223 mužov a 17 žien. Veľkú triatlonovú výzvu si tento rok nenechá ujsť držiteľ traťového rekordu Tomáš Řenč, ale ani deväťnásobný víťaz Slovakmana, Petr Vabroušek.

Medzi ženami o triumf znova zabojujú aj Aya Stevens, Helena Kotopulu či Simona Křivánková. A poriadne silné zostavy avizujú tento rok aj štafetové tímy. Okrem olympionika Richarda Vargu, ktorý sa v jeho tíme postará o plávanie, budú víťazné priečky atakovať aj reprezentanti v cyklistike Marek Čanecký s Patrikom Tyborom, ale aj mladý triatlonista Marek Pavuk.

Farby piešťanského tímu Black Swans budú reprezentovať Janka Beňačková, Lukáš Rusnák, Bohuš Sosna, Peter Bohuš a Marián Seitler.

Erik Ferencz s Michalom Grambličkom sa na štart Slovakmana postavia v dresoch Minimon Friendly Team a Michal Kučera bude zastupovať Triatlon Team Nereus Žilina.

Vodičov organizátori prosia o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť na ceste medzi Piešťanmi a Červeníkom, kde bude prebiehať cyklistická časť pretekov.

Obyvateľov Piešťan organizátori zase upozorňujú na zvýšený pohyb bežcov medzi Lodenicou a mestským parkom v čase od 12:00 do 23:00 h a vopred ďakujú aj za povzbudzovanie popri trati.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa Slovakman Foto: J. Beňačková