Opravujú cestu, ktorá sa zosúva

Vodiči prechádzajúci cez obec Banka na horský priechod Havran musia počítať s dopravným obmedzením. Až do 9. septembra je na 71 kilometri cesty II/499 zúženie na jeden jazdný pruh.

Trnavský samosprávny kraj nechal opraviť časť cesty v obci Banka pri Piešťanoch, ktorá bola v havarijnom stave. Časť krajnica v tomto úseku sa zosúva, je preto potrebné zosilniť únosnosť podložia, stabilizovať svah aj krajnicu a upraviť odvodňovacie zariadenia.

Krajnica sa zosunula už pred dvoma rokmi, odvtedy bol úsek iba ohradený páskou a vodičov na nebezpečenstvo upozorňovalo dopravné značenie.

Starostka obce Banka Tatiana Julinyová pre zpiešťan.sk v marci povedala, že túto cestu zaťažujú nákladné autá, ktoré vozia materiál z kameňolomu pri Ducovom smerom na Nitru, čím obchádzajú cesty I. triedy a diaľnicu.

Trnavský samosprávny kraj informoval, že dopravné obmedzenia budú na tomto úseku platiť od 19. augusta do 9. septembra. Maximálna povolená rýchlosť tam je obmedzená na 30 km/h a cesta je zúžená na jeden jazdný pruh.

Text: Martin Palkovič Foto: Viktor Vrábel/Bananský hlásnik