Ondrej Kubo pokoril rekord Behu okolo Sĺňavy

Na štart jesennej verzie obľúbeného športového podujatia sa v sobotu 19. októbra postavilo vyše sto bežcov a bežkýň. Najrýchlejším z nich bol Ondrej Kubo, ktorý trať dlhú 11,6 km absolvoval za 39 minút a 22 sekúnd. Pokoril tak ustanovujúci rekord z roku 2010, ktorý mal hodnotu 39:55.

Beh okolo Sĺňavy je najmä o dobrej atmosfére a tá na štarte a v cieli vládla aj tento rok. Takmer 12 km dlhú trať absolvovalo 108 prevažne rekreačných športovcov.

Nechýbali však ani profesionáli. Patrí k nim aj Piešťanec Ondrej Kubo (na titulnej snímke po víťazstve na 52. ročníku Silvestrovského behu), ktorý preteká za 3NT Bratislava a okrem iného je držiteľom titulu majstra sveta v strednom triatlone vo vekovej kategórii 25 – 29 rokov.

Jeho účasť na podujatí On Semiconductor Jesenný beh okolo Sĺňavy znamenala prísľub pokorenia traťového rekordu, čo sa nakoniec aj potvrdilo.

S odstupom 13 sekúnd dobehol za Onrejom Kubom do cieľa Tomáš Skala (Záhorácky Frišký Tým) a tretí bol Marek Štefanka zo Šípkového s časom 41:42.

Prvou ženou v cieli bola Katarína Drahovská (49:25) nasledovaná Elenou Svitkovou (52:23) a Alexandrou Pastierikovou (53:02).

Kompletné výsledky nájdete na tejto adrese.

Text a foto: Martin Palkovič