Očkovanie v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove štartuje v piatok

Prvé vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTtec podajú zdravotníci v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove v piatok 14. mája. Informovala o tom piešťanská radnica, ktorá na zriadení veľkokapacitného vakcinačného centra spolupracuje s Trnavským samosprávnym krajom a Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany.

Ľudia, ktorí si na Kúpeľný ostrov prídu dať pichnúť vakcínu proti ochoreniu covid-19, môžu v blízkosti Spoločenského centra SLKP parkovať jednu hodinu zadarmo. Veľkokapacitné očkovacie centrum má sedem registračných staníc, päť očkovacích kójí a dve desiatky členov personálu. Jeho kapacita je 1 600 ľudí denne.

Na sociálnej sieti Facebook to oznámilo mesto Piešťany, ktoré sa podieľa na zabezpečení fungovania veľkokapacitného očkovacieho centra spolu s Trnavským samosprávnym krajom. Priestory a odborný zdravotnícky personál poskytujú Slovenské liečebné kúpele Piešťany.

„Kúpele Piešťany okrem poskytnutia priestorov pre očkovanie, zabezpečujú zdravotnícky personál a kompletnú administratívnu techniku a materiálne vybavenie centra,“ informovala radnica. Dohľad nad bezpečnosťou a usmerňovanie dopravy pred centrom bude mať na starosti Mestská polícia mesta Piešťany spolu s Ochranou kúpeľov.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo veľkokapacitné očkovacie centrum v Piešťanoch otvoriť. Veľké poďakovanie patrí Trnavskému samosprávnemu kraju za to, že sa rozhodol otvoriť ho  práve v našom meste. Ďakujem aj SLK Piešťany za poskytnutie priestorov a zabezpečenie chodu centra,“ uviedol primátor Peter Jančovič a dodal: „Výhodou kúpeľného mesta je aj to, že vieme na podobné situácie rýchlo reagovať, promptne dokážeme zabezpečiť priestory a dostatok zdravotníckeho personálu. Teší ma, že sme vedeli župe vyjsť s požiadavkou otvorenia centra v ústrety.“

Mesto Piešťany zároveň informovalo, že dobrovoľníci, ktorí chcú pomôcť pri zabezpečení očkovania, sa môžu hlásiť e-mailom na: imiskovicova@sk.ensanahotels.com.

Vstup do vakcinačného centra centra je bezbariérový. Fungovať bude štyri dni v týždni – vo štvrtok, v piatok a v sobotu od 8.00 do 18.00 h a v nedeľu od 8.00 do 13.00 h. Adresa je Spoločenské centrum (Kongresové centrum), Kúpeľný ostrov 4445, Piešťany. Tí, ktorí chcú prísť autom, musia prejsť cez rampu na Kúpeľnom moste v obci Banka. Nižšie nájdete mapu, ktorá zobrazuje cestu autom k vakcinačnému centrum, ak prichádzate do Piešťan z diaľnice.

VEĽKOKAPACITNÉ OČKOVACIE CENTRUM
Spoločenské centrum (Kongresové centrum), Kúpeľný ostrov 4445, Piešťany

👉očkuje sa…

Posted by Mesto Piešťany on Thursday, May 13, 2021

Text: Martin Palkovič Zdroj: MsÚ Piešťany Foto: Martin Ričány