Obchody skrátili otváracie hodiny, čas vyhradený pre seniorov zostáva rovnaký

V stredu 3. marca začalo platiť nariadenie vlády, ktorým sprísnila výnimky zo zákazu vychádzania. Obchody, ktoré mali doteraz otvorené aj po 20.00 h, preto upravili otváracie hodiny.

Aupark Piešťany oznámil, že v súlade s novými nariadeniami bude otvorený iba do 19.00 h. Týka sa to tamojšej predajne Billy aj ostatných obchodov, ktoré môžu byť podľa aktuálnych opatrení otvorené. Billa na Krajinskej aj na Žilinskej ceste v Piešťanoch je otvorená do 20.00 h.

To isté platí pre Tesco, Kaufland aj predajne Lidl v Piešťanoch a vo Vrbovom. Obchody skupiny PT Universal fungujú ako doteraz.

Aj naďalej zostávajú v platnosti otváracie hodiny pre seniorov – od pondelka do piatka v čase od 9.00 do 11.00 h by mali v potravinách a drogériách nakupovať iba osoby nad 65 rokov.

Vláda tiež zaviedla nosenie respirátorov FFP2 v obchodoch a v mestskej hromadnej doprave. Táto povinnosť bude platiť od pondelka 8. marca. K tomuto dátumu sa ruší aj výnimka, ktorá umožňuje nakupovať v obchodoch ľuďom s ochorením covid-19.

Od 3. marca upravila prevádzkové hodiny aj Slovenská pošta. Jej hlavná pobočka v Piešťanoch je otvorená v pondelok, utorok, štvrtok a piatok od 9.00 do 17.00 h a v stredu od 9.00 do 18.00 h. V sobotu zostane až do odvolania zatvorená.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič