Noc hradov a zrúcanín aj na Katarínke

V piatok 14. augusta sa dobrovoľníci z projektu Katarínka zapoja po tretíkrát do celoslovenského projektu Noc hradov a zrúcanín, ktorá je organizovaná členmi združenia Zachráňme hrady na viacerých hradoch a pamiatkach po celom Slovensku. Na väčšine lokalít sa podujatie uskutoční v sobotu 15. augusta, avšak Katarínka otvára už o deň skôr – teda v piatok.

Od podvečerných hodín čaká na návštevníkov bohatý program, ktorý začne o 16.00 h. Súčasťou programu bude koncert vokálno – inštrumentálneho súboru Františkánska Schóla Bratislava, svätá omša, ale aj otvorenie krypty v lodi kostola a možnosť do nej vstúpiť. Predpokladané ukočenie je naplánované na 23:00 h.

Jednotlivé vstupy do krypty, objavenej pri archeologickom výskume kostola, bude možné absolvovať od začiatku podujatia v čase okrem konania svätej omše a koncertu. Svätá omša je naplánovaná na 18:30 h, po nej bude nasledovať oficiálne predstavenie projektu a lokality.

Od 20:00 h sa uskutoční koncert Františkánskej Schóly Bratislava. Chýbať nebude ani jednoduché občerstvenie návštevníkov mastnými chlebmi s cibuľou.

Podujatie, ktoré je podporené Ministerstvom kultúry Slovenskej republiky, ukončí netradičné večerné turistické sprevádzanie ruinami Katarínky osvetlenými sviečkami a fakľami.

Text: Tlačová správa Foto: katarinka.sk