Nebezpečný konár v parku museli odstrániť hasiči

K nešťastiu nedošlo aj vďaka všímavosti ornitológa Ericha Kubicu, ktorý náhodou prechádzal okolo a všimol si nalomený konár dlhý asi 25 metrov. Ohroziť mohol ľudí, ktorí prechádzali hlavnou alejou mestského parku.

Poškodený bol jeden z javorov na začiatku hlavnej aleje, za budovou Kúpeľnej dvorany. V minulosti už gurtňou upevnený konár zrejme nevydržal nápor silnejšieho vetra, ktorý dnes v Piešťanoch fúkal. Nalomil sa a kedykoľvek mohol padnúť na blízky chodník.

„Všimol som si to a hneď som volal 112,“ hovorí ornitológ Erich Kubica. Dodáva, že operátor ho požiadal, aby na to upozornil aj okoloidúcich.

Strom je neďaleko detského ihriska, hlavná alej patrí k najfrekventovanejším miestam v celom parku.

Privolaní hasiči sa rozhodli konár stiahnuť na zem pomocou navijaku. Časť potom spílili a o jeho celkové odstránenie sa postarali Služby mesta Piešťany.

Poškodený strom mal byť vyrúbaný už v roku 2015 z koncepčných dôvodov. Počítal s tým projekt postupnej obnovy mestského parku, ktorý vyhral súťaž vyhlásenú ešte predchádzajúcim vedením mestského úradu.

Primátor Miloš Tamajka rúbanie stromov z koncepčných dôvodov ihneď po nástupe do funkcie zastavil. Povolil rúbať iba stromy, ktoré sú v nevyhovujúcom zdravotnom stave.