Nástenné digestory sú pohodlné a funkčné

Kuchynský digestor – jedna z najdôležitejších vecí pre modernú kuchyňu. Práve ten ochráni kuchynské zostavy pred mastnotou a ostatné miestnosti v dome pred kuchynským zápachom. Koniec koncov, súhlaste, bez ohľadu na to, akú chutnú vôňu vydáva vaše jedlo pri jedálenskom stole, nechcete cítiť rovnakú vôňu z vankúša na vlastnej posteli.

Mnoho ľudí považuje nástenné digestory za najlepšiu možnosť. Tento model vás nielen zbaví nepríjemného zápachu, ale odstráni aj mnohé škodlivé chemikálie, ktoré sa uvoľňujú pri vyprážaní oleja alebo spaľovaní plynu na sporáku.

Pri výbere moderného digestora je dôležité vziať do úvahy veľa faktorov, od výšky kuchyne a výšky hostesky alebo majiteľa miestnosti až po ventilačný systém v dome a vlastnosti komína.

Je dôležité dbať na to, aby si kuchár neudieral hlavu o digestor a zároveň jej umiestnenie neprekážalo pri hlavnej funkcii. Okrem toho je dôležité vziať do úvahy hlučnosť zariadenia, pretože nie každý má rád varenie v blízkosti trysky, ktorá sa pripravuje na vzlet. Zároveň príliš tichá digestor opäť nemusí zvládať svoje základné funkcie.

Pre mnohých je najdôležitejším aspektom interiér kuchyne, kde sa môžete zabaviť. A nie je žiadna túžba pokaziť to objemným nepochopiteľným predmetom.

Výhody nástenných digestorov
Našťastie má rad nástenných digestorov najširšiu škálu rôznych tvarov a farieb, ako aj funkčných vlastností. Tu sú šikmé modely, ktoré sú ideálne pre vysokých ľudí. Existujú aj minimalistické vstavané možnosti, ktoré nezachytia oko a sú takmer neviditeľné za fasádami kuchyne. Fanúšikov vidieckeho a klasického štýlu zrejme zaujmú nástenné digestory v rustikálnom štýle, ktoré tvarom pripomínajú komín alebo starú piecku.

Medzi výhody nástenných digestorov patrí aj jednoduchá inštalácia a možnosť jednoduchého napojenia na kuchynský ventilačný otvor, ktorý sa nachádza priamo nad sporákom (spravidla).

Pre veľké kuchyne nie je takýto digestor vždy vhodný, pretože sa nemusí vyrovnať s množstvom práce. Väčšina modelov navyše vyžaduje včasnú výmenu filtrov, čo ďalej zvyšuje ich cenu. Modely so zložitým dizajnom nie je ľahké umývať a čistiť a niekedy potrebujú ďalšie služby. Nástenné digestory sú však zastúpené rozpočtovými položkami a pre ľudí, ktorí hľadajú lacný odsávač pár s dobrou funkčnosťou, budú tou najlepšou voľbou!

(Reklamný článok)