Nákupné hodiny pre seniorov sú zrušené. Pozrite si prehľad aktuálne platných opatrení

Od 10. mája je celé Slovensko na národnej úrovni v 1. stupni varovania – ružovej farbe. Túto farbu má počas druhého májového týždňa (10. až 16. 5.) aj okres Piešťany. Prinášame prehľad aktuálne platných opatrení proti šíreniu ochorenia covid-19, ktoré na svojej web stránke zverejnilo mesto Piešťany.

V ružových a červených okresoch platí len večerný zákaz vychádzania – od 21.00 do 1.00 h. V červených a ružových okresoch už cez deň do 21.00 h nie je obmedzený pohyb, keďže v tomto čase neplatí zákaz vychádzania. Celodenný zákaz naďalej platí na cestu na zahraničnú dovolenku.

Negatívny test na covid-19 nepotrebujú žiaci do školy v žiadnom okrese. Nie je potrebný ani test do obchodov, na terasu reštaurácií, do fitnescentra či na úrady. Do práce sa v týchto okresoch test vyžaduje až po 21.00 h.

Na celom území sa rušia vyhradené hodiny pre seniorov a ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím.

Na umelých kúpaliskách v červených a ružových okresoch môžu trénovať športové kluby registrované v zväzoch. V ružových okresoch môže byť najviac 50 športovcov v exteriéri a 25 v interiéri. V červených je počet obmedzený na desať ľudí vo vnútri i vonku.

Zvyšujú sa povolené počty divákov na kultúrnych podujatiach. Naďalej je povolené zaplniť maximálne 50 percent kapacity. V červených okresoch môže byť do 200 účastníkov v exteriéri a 150 v interiéri. V ružových regiónoch povolili do 500 divákov v exteriéri a 250 v interiéri.

Povolené sú divadelné, filmové a iné audiovizuálne predstavenia, koncerty, hudobné a tanečné produkcie, výstavy diel výtvarných umení, diel úžitkového umenia a prác ľudovej výtvarnej tvorivosti, festivaly a prehliadky v oblasti kultúry a umenia. Prevádzka filmových podujatí je ale možná iba v exteriéri. Podujatia kultúrneho charakteru nemôžu byť zamerané na školopovinných maloletých alebo školské skupiny. Zároveň nie je povolená fyzická interaktívna hra s publikom.

Pre účastníkov kultúrnych podujatí naďalej platí, že je potrebné mať negatívny výsledok PCR testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín, alebo antigénového testu, ktorý nie je starší ako 24 hodín. Výnimku majú deti do desiatich rokov, zaočkovaní a osoby, ktoré prekonali ochorenie covid-19 a majú o tom doklad.

Zdroj: piestany.sk Grafika: Ministerstvo zdravotníctva SR