Najúspešnejší športovci mesta Piešťany za rok 2019

Vyhodnotenie ankety Najlepší športovci Piešťan sa konalo už po dvadsiaty siedmy raz. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu v krajine sa v tomto roku neuskutočnilo oficiálne oceňovanie osobností. Ceny budú jednotlivým športovcom alebo športovým kolektívom odovzdané dodatočne.

Vyhodnotenie ankety o najúspešnejších športovcov roka v našom meste sa realizuje na základe návrhov od športových subjektov a občanov, ktoré schvaľuje komisia pre šport, rekreáciu a cestovný ruch.

V kategórii dorastencov, športovcov do 18 rokov, sa najúspešnejším športovcom stal kanoista Daniel Rybanský.

Daniel Rybanský – 17 rokov, rýchlostná kanoistika

Mladý nádejný kajakár bol začiatkom roku 2019 zaradený do Športového centra polície. Za 9 rokov, počas ktorých sa venuje svojmu športu patria medzi jeho najväčšie úspechy 5. miesto v kategórii K2 1000m na majstrovstvách sveta juniorov/U23 v Rumunsku a tiež 4. miesto v kategórii K2 1000m na majstrovstvách Európy juniorov/U23 z Českej republiky. Oba úspechy sa mu podarilo dosiahnuť v roku 2019.

Ďalšie miesta v kategórii dorastencov obsadili:

Peter Kizek – kanoe

Tamara Kolářová – vodné pólo

Filip Lányi – plávanie

Tobias Munk – golf

Viktor Samuel Podhradský – kajak

Vanesa Pomajbová – futbal

Andrea Slabá – šach

Lenka Stískalová – silový trojboj

Olívia Ana Šprláková Zmorová – plávanie

V kategórii dospelých športovcov získal prvé miesto paralympijský cyklista Jozef Metelka.

Jozef Metelka – 34 rokov, paralympijský cyklista

V cyklistike zdravotne postihnutých sa presadil krátko po vstupe do profesionálneho športu, na majstrovstvách sveta v Mexiku v roku 2014, kde získal jednu zlatú a dve strieborné medaily. Zaradil sa medzi elitu paracyklistov, čo potvrdzuje dlhodobo stabilnými výkonmi na vrcholných podujatiach. V roku 2016 sa zúčastnil na paralympijských hrách v Rio De Janeiro, kde získal dve zlaté a jednu striebornú medailu. Trojnásobný svetový šampión sa stal v roku 2015 Paralympionikom roka.

Ďalšie miesta obsadili:

Jaroslav Baláž ml. – vznášadlá

Lýdia Drahovská Lýdia – triatlon

Martin Kolárik– vodné pólo

Veronika Kolníková – plávanie

Ondrej Kubo – triatlon

Lacko Lukáš – tenis

Magdaléna Rybáriková – tenis

Richard Vančo – veslovanie

Zuzana Vráblová– wakeskate

Za najúspešnejší športový kolektív roka 2019 bol vyhlásený basketbalový klub Piešťanské čajky.

Piešťanské Čajky – basketbalový klub

Klub začal pôsobiť v extralige žien v sezóne 2012/2013. Jeho doterajšími najväčšími úspechmi je päť druhých miest v extralige, víťazstvo v Slovenskom pohári v sezóne 2016/17 a víťazstvo v stredoeurópskej basketbalovej lige CEWL v sezóne 2018/19.

Ocenený bol aj Tenisový klub Kúpele Piešťany a hádzanársky klub MHK Piešťany.

Ocenenie v kategórii Tréner a zaslúžilý pracovník v športe získal hádzanársky tréner Martin Nedorost.

Martin Nedorost – odchovanec piešťanskej hádzanej. Vo svojej trénerskej kariére trénoval dorastencov a mužov Piešťan a dorastenky Brezovej pod Bradlom. Medzi jeho najväčšie trénerské úspechy patrí 2x víťazstvo druhej ligy s dorastencami, s mužmi víťazstvo v 2 lige, 2x víťazstvo v 1. lige a úspešná baráž do extraligy. Ako nováčik 5. miesto v extralige, kde MHK Piešťany tesne ušiel postup v boji o medaily. S dorastenkami Brezovej 5. a 6. miesto v 1. lige dorasteniek.

Zdroj: piestany.sk