Na Katarínke utrpel vážne zranenia mladý dobrovoľník

Mladý muž z obce Veľké Kostoľany spadol z výšky približne 20 metrov počas prác na obnove kláštora sv. Kataríny neďaleko Dechtíc. S jeho prevozom z ťažko prístupného terénu pomáhali hasiči.

K nešťastiu došlo vo štvrtok 17. novembra podvečer. Iba 19-ročný dobrovoľník spadol z veže kostola. Pamiatku už niekoľko rokov opravujú nadšenci spolu s odborníkmi. Pravidelne sa tam konajú aj podujatia pre verejnosť.

Podľa Martina Krajčoviča z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Trnava po stabilizácii zranenej osoby zdravotníkmi pomohli hasiči s transportom z vnútra priestoru bývalého kláštora k sanitnému vozidlu. Zásah komplikoval ťažko prístupný terén.

Hovorkyňa polície Mária Linkešová dodala, že mladíka potom vo vážnom stave previezli do trnavskej nemocnice.

„Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre ťažkú ujmu na zdraví z nedbanlivosti. Presné okolnosti nešťastia ako aj informácie ohľadom samotnej bezpečnosti na zrúcanine, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uzavrela Mária Linkešová.


Doplnené 18. novembra o 18.00 h: 

Oficiálne vyjadrenie OZ Katarínka k nešťastnej udalosti na Katarínke 

Občianske združenie Katarínka ako vlastník ruiny kostola sv. Kataríny a tiež organizátor dobrovoľníckych podujatí na jej záchranu informuje, že dňa 17.11.2016 v objekte kostola došlo k nešťastnej udalosti pádu a vážneho zranenia jedného z dobrovoľníkov, ktorý bol účastníkom posledného tohtoročného dobrovoľníckeho podujatia na Katarínke.

Momentálne prebieha vyšetrovanie udalosti, preto prosíme o strpenie a zhovievavosť, zatiaľ sa nebudeme vyjadrovať k príčinám ani vyvodzovať závery. Prosíme o pochopenie tejto situácie náročnej ako pre jeho rodinu, tak aj pre jeho blízkych a nás všetkých. Vzhľadom na stav nášho dobrovoľníka sa modlíme a želáme mu skoré uzdravenie. Po prešetrení o výsledkoch budeme informovať.

Ďakujeme všetkým, ktorí mladíkovi, jeho rodine i nám vyjadrili v tejto ťažkej situácii podporu.

Vedenie Občianskeho združenia Katarínka


Text: Martin Palkovič Zdroj: KR PZ Trnava, KR HaZZ Trnava Foto: katarinka.sk