Na diaľnici opäť zasahoval vrtuľník, dodávka narazila do kamióna

Polícia dokumentuje dopravnú nehodu na diaľnici D1 v smere na Trnavu. Des okolo 9.00 h narazilo pri výjazde na Bučany auto Fiat Ducato do návesu odstaveného kamióna.

V dôsledku zrážky bol Fiat odhodený do mostného piliera. Pri nehode sa zranili 3 osoby, rozsah ich zranení zatiaľ nie je známy. Jednu osobu previezli do nemocnice vrtuľníkom. Ostatných účastníkov nehody odviezli sanitky.

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová a dodala: „Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne.“

Diaľnica bola istý čas neprejazdená, vodiči museli miesto obchádzať po starej ceste cez Piešťany. Na D1 sa mohli vrátiť až pri Hlohovci. Podľa posledných informácie ju už sprejazdnili, ale polícia apeluje na šoférov, aby v úseku zvýšili opatrnosť.

„Po prílete k miestu nehody prevzali leteckí záchranári do svojej starostlivosti 53-ročného muža, ktorý bol v dodávke spolusediaci. Po nehode ho museli z auta najskôr vyslobodiť hasiči. Muž utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Leteckí záchranári mu na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, následne ho preložili na palubu vrtuľníka. Muža s polytraumou v kritickom stave previezli vrtuľníkom do nitrianskej nemocnice,“ uviedla hovorkyňa Air Transport Europe Zuzana Turočeková.

Vrtuľník musel v tomto úseku diaľnice pristáť aj v nedeľu 5. júla. Leteckí záchranári po nehode prevážali do nemocnice  malé dieťa.

Zdroj: KR PZ Trnava Ilustr. foto: MP

Inzercia