Most v Hlohovci kvôli rekonštrukcii uzavrú po Veľkej noci

Trnavský samosprávny kraj začína s rekonštrukciou cestného mosta cez rieku Váh v Hlohovci. K uzávere pre automobily dôjde po veľkonočných sviatkoch a potrvá maximálne pol roka. Župa podpísala zmluvu o dielo v hodnote 5,4 milióna eur so Združením SMS – Kovo-Sklo Hlohovec.

Technický stav mosta je veľmi zlý. Ukázala to diagnostika, ktorú nechala župa spracovať. Nasledovalo vylúčenie nákladnej dopravy nad 12 ton, aby sa spomalilo tempo degradácie tejto stavby. Teraz sa dočká komplexnej opravy.

Prípravné práce na 343-metrovom moste ležiacom na ceste II/513 začnú vo februári tohto roka. Most bude neprejazdný maximálne šesť mesiacov, a to od konca aprílových veľkonočných sviatkov do októbra tohto roka.

„Našim cieľom je stabilizovať statiku mosta, čo výrazne predĺži jeho životnosť. V rámci rekonštrukcie most rozšírime, vďaka čomu pribudnú chodníky a plnohodnotné cyklotrasy po oboch jeho stranách,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že kraj v decembri minulého roka podal žiadosť o spolufinancovanie investície z eurofondov.

Harmonogram prác je podľa trnavského župana navrhnutý tak, aby rekonštrukcia čo najmenej obmedzovala obyvateľov a návštevníkov mesta Hlohovec: „Most bude neprejazdný maximálne pol roka. Chcem veľmi pekne poprosiť všetkých o trpezlivosť. Držme si palce,“ dodal župan Viskupič.

Oficiálne odovzdanie staveniska zhotoviteľovi je naplánované na 9. februára. Vtedy budú predstavené ďalšie podrobnosti o rekonštrukcii, jej harmonograme či organizácii dopravy vrátane obchádzkových trás.

 

Zdroj: Tlačová správa TTSK