Mladí hádzanári začali jarnú časť krajských súťaží

Po trojmesačnej prestávke začali sobotu 29. februára hrať mladší žiaci, mladšie žiačky ako aj tri tímy prípraviek opäť svoje súťaže.

Mladší žiaci cestovali do Trnavy. Naši chalani chceli nadviazať na jesenný dobrý výkon proti Trnave keď v októbri na domácej palubovke remizovali 12:12. Po náročnej zimnej príprave mali preto chalani pod vedením trénerky Nory Csukaovej jasný cieľ a vyhrať.

Chalani sa prvý polčas ešte oťukávali a hľadali a preto bolo po polčase 7:7 . V druhom polčase chalani zabrali naplno a zlepšila sa aj obrana aj útok a preto bol konečný výsledok 9:11 pre našich chalanov.

MLCI: HBC Trnava – MHK Piešťany: 9:11 (7:7)

Vyjadrenie trénerky: „S obranou som vcelku spokojná. Chalani bojovali o každú loptu a nepúšťali súperov do šancí. Čo sa týka útoku tam treba ešte zapracovať na viacerých veciach. Hlavne je problém s premieňaním šancí. Vytvorili sme si dobré strelecké šance no strašne veľa sme ich pozahadzovali. Keby premeníme tieto šance výsledok je výraznejší no aj tak som viac-menej spokojná.“


Mladšie žiačky začali svoju súťaž proti UDHK Nitra. Po peknom výkone nakoniec zvíťazil.

MLKY: MHK Piešťany – UDHK Nitra: 17:10 (8:5)

Vyjadrenie trénera Eduarda Ochotnického: „Úvod zápasu bol z našej strany kostrbatý. Najviac má asi na tom vplyv že sme do súťaže neodohrali žiadny prípravný zápas. Stále nás trápia choroby a ani na tomto zápase sme neboli v plnej zostave. Isabella dokonca odohrala zápas s bolesťami kolena. Jedna hráčka zo základu nám zase odišla do HK AS Trenčín. No dievčatá aj napriek tomu bojovali a ku koncu polčasu sme už viedli o 3 góly a naša prevaha sa pomaličky ukazovala. Druhý polčas sme zase nabehli na súpera vo zvýšenom tempe a po sérii troch gólov sme už dokonca zápasu kontrolovali hru. Mali sme aj pekné rýchle protiútoky či už individuálne alebo v dvojici čo sme posledné týždne trénovali. V bránke nás už tradične podržala Ninka, ktorá zase chytila 4 sedmičky. Je to až neuveriteľné že každý zápas toľko sedmičiek pochytá. Chválim aj to že sme mali šance z pivota aj keď nepadol síce gól ale je dobré že začíname vidieť aj tohto hráča v útoku ktorý tam nestojí na okrasu ale má dôležitú úlohu. Dokonca naša pivotka Hanka Moravčíková vybojovala jednu sedmičku čo je super. Opäť nám pribudla pred troma týždňami nová hráčka Zoja, ktorej výkon hodnotím veľmi pozitívne. Na to že hrala svoj prvý hádzanársky zápas v živote som milo prekvapený. Ale musím pochváliť za predvedenú hru aj ostatné dievčatá ktoré odohrali tento zápas. Možno tu sa hodí povedať že stále hľadáme nové dievčatá do tímu a ak by sa chceli nejaké dievčatá pridať k tímu kľudne môžu. Svoje prvé zápasy si odkrútili aj naše prípravkárky. Musíme zapájať už aj tieto dievčatá do týchto zápasov lebo v podstate budúci rok budú už mladšie žiačky a preto je dobré že už sa teraz zoznamujú s ihriskom a systémom. Predsa len v porovnaní s minihádzanou tam sú rozdiely. Veľmi chcem pochváliť atmosféru v hale na gymnáziu. Tribúny boli úplne plné a bolo počuť aj povzbudzovanie čomu sa teším a verím že tú podporu cítili aj dievčatá na ihrisku.“


Aj naši najmenší hádzanári začali svoje súťaže. Ďalší turnaj v minihádzanej sa konal v Piešťanoch na gymnáziu Pierra de Coubertina. Prišli tímy z Cífera, Trnavy a z Dunajskej Stredy. Naši najmenší si schuti zahrali všetky zápasy pričom posuny v hre bolo vidieť u každého jedného minihádzanára.

Text a foto: MHK Piešťany