Mesto zatvorilo ihriská a zverejnilo dotazník pre dobrovoľníkov

Štát dnes obmedzenia pre obyvateľov nesprísnil. Aktuálne je na Slovensku potvrdených 72 ochorení na nový koronavírus. Mesto oznámilo ďalšie opatrenia.

Mestskí policajti dnes dopoludnia kontrolovali, či piešťanskí podnikatelia dodržujú opatrenia prijaté v nedeľu vládou. Pre verejnosť s neprístupné maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami okrem predajní potravín a drogérie, lekární, trafík, bánk, pôšt, čerpacích staníc, telekomunikačných operátorov a obchodov s krmivom pre zvieratá.

Počas nasledujúcich dní budú mestskí strážnici hliadkovať aj pri detských ihriskách, ktoré nechala radnica opáskovať až do odvolania na ne zakázala vstup. Týka sa to aj street-workoutových ihrísk.

Zakázaný je tiež predaj na mestských trhoviskách (v centre a pri Kocke).

Pohrebné obrady sa môžu vykonávať len vonku, nie v domoch smútku. Radnica verejnosti odporúča, aby sa pohrebov zúčastňovali len najbližší príbuzní a používali ochranné rúška alebo respirátory. Tie musia mať na tvári aj ľudia prichádzajúci do zberného dvora Zberného dvora, ktorý zatiaľ zostáva otvorený.

Štát dnes neprikázal používať ochranné pomôcky úst a nosa všetkým, ktorí vychádzajú zo svojich domovov. Premiér Peter Pellegrini však odporučil prevádzkovateľom hromadnej dopravy a podnikateľom, ktorých prevádzky zostávajú otvorené, aby to od cestujúcich a zákazníkov vyžadovali.

Predseda vlády tiež po rokovaní krízového štábu povedal, že na Slovensku je aktuálne potvrdených 72 prípadov koronavírus. Za deň ich teda pribudlo 11.


Mesto Piešťany v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu má záujem v tejto závažnej situácii pomôcť osamelým starším obyvateľom mesta pri zabezpečení základných životných potrieb. Preto vytvára databázu občanov, ktorí majú záujem vykonávať dobrovoľnícku činnosť (nevyhnutný nákup, vyzdvihnutie liekov z lekárne a donášku obeda) a databázu občanov, ktorí túto pomoc potrebujú.

Dotazník i podrobné informácie a kontakty nájdete na: transparentne/dobrovolnictvo/dotaznik/


Text a foto: Martin Palkovič