Mesto Piešťany školské jedálne neotvorí

Pre seniorov varia v Piešťanoch dve jedálne, ktorých zriaďovateľom je radnica. Klienti si berú stravu do obedárov.

Hlavný hygienik v piatok 3. apríla vydá usmernenie pre samosprávy k prevádzke školských jedální. Prostredníctvom tlačovej správy o tom informovalo ministerstvo školstva. Zriaďovatelia preto budú môcť na základe vlastného rozhodnutia využiť školské kuchyne na to, aby za za sprísnených hygienických a bezpečnostných podmienok navarili sociálne odkázaným ľuďom, prioritne seniorom.

„Školské kuchyne budú môcť navariť jedlo, ktoré bude následne dovezené stravníkom. Rovnako ako to dnes robia reštaurácie. Rozdiel je, že takéto jedlo bude cenovo dostupnejšie. Najmä pre sociálne odkázaných seniorov, ktorí sa externe stravovali v domovoch dôchodcov a v dnešnej situácii o túto možnosť prišli,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Mesto Piešťany školské jedálne neplánuje otvoriť. Pre zpiešťan.sk to potvrdil hovorca radnice Martin Ričány. Podľa jeho slov aktuálne fungujú dve mestské jedálne, ktoré varia pre seniorov – na Staničnej ulici a v zariadení Vila Julianna na Štefánikovej ulici.

„Klienti si berú jedlo do obedárov, nemôžu si obed zjesť priamo v stravovacom zariadení, to je z mena oproti bežnej prevádzke. Taktiež je naďalej zabezpečený rozvoz obedov do domácnosti,“ vysvetlil hovorca.

Informácie o možnosti stravovania seniorov a ľudí v hmotnej núdzi sú zverejnené na web stránke mesta.


Čítajte aj: Viktor Nižňanský: COVID-19 a Piešťany


Text a ilustr. foto: Martin Palkovič