Medzi Chtelnicou a Lopašovom zomrel pri nehode motorkár

Pravdepodobnou príčinou tragickej nehody je nesprávne predchádzanie. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre usmrtenie.

Polícia vyšetruje okolnosti a príčiny dopravnej nehody, ktorá sa stala v sobotu 6. októbra popoludní na ceste medzi obcami Chtelnica a Dolný Lopašov.

„K nehode došlo pravdepodobne tak, že 36-ročný vodič  viedol Ford Mondeo od obce Chtelnica smerom na Dolný Lopašov. Na rovnom úseku cesty predchádzal auto Toyota Auris, pričom sa čelne zrazil s oproti idúcim motocyklom. 29-ročný vodič motocykla Kawasaki zo Serede utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. 22-ročná spolujazdkyňa Fordu sa pri nehode zranila a bola prevezená vrtuľníkom do nemocnice,“ informovala hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Dodala, že požitie alkoholu nebolo zistené u žiadneho z vodičov. Policajti dopravnú nehodu zdokumentovali a odovzdali vyšetrovateľovi. Následne začalo trestné stíhanie pre usmrtenie.

„Polícia apeluje na vodičov, aby dodržiavali a rešpektovali dopravné predpisy a jazdili s ohľadom na ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uzavrela hovorkyňa.


Polícia v Trnavskom kraji riešila za 9 mesiacov tohto roka 1014 dopravných nehôd, čo je o 26 menej ako vlani. Z uvedeného počtu bolo 20 dopravných nehôd smrteľných (o 9 menej ako vlani) a zomrelo pri nich 20 osôb (o 11 menej ako vlani). Vodičov osobných áut zomrelo tento rok na cestách v Trnavskom kraji dvanásť. V dvoch prípadoch prišli o život spolujazdci, zomrel aj jeden vodič nákladného auta, dvaja motocyklisti a traja chodci.


Zdroj: KR PZ Trnava