Ľudovít Winter: Príbeh pokračuje

Vo štvrtok 27. októbra 2022 bude Elektrárňa Piešťany žiť príbehom vizionára a budovateľa piešťanských kúpeľov Ľudovíta Wintera. Len pár dní pred výročím jeho narodenia mu bude venovaný slávnostný večer v historickej budove starej elektrárne. Spoluorganizátorom podujatia je občianske združenie ProWinter, ktoré sa zaslúžilo o zhotovenie a osadenie bronzovej Winterovej sochy s lavičkou na Kolonádovom moste.

Ťahákom programu je koncert kapely Preẞburger KlezmerBand a aj opätovné premietnutie filmu Optimista. Polohraný dokument režiséra Dušana Trančíka približuje neľahký život Ľudovíta Wintera a jeho pôsobenie v piešťanských kúpeľoch. Film sa v Piešťanoch premietal naposledy v roku 2019 práve pri príležitosti odhalenia sochy pána Wintera.

Slávnostný večer doplní prezentácia Trnavského kraja zážitkov, ktorá slúži ako pozvánka na zážitkové komentované prehliadky pod názvom Piešťany podľa Wintera. Program obohatí aj krst slovenskej mutácie knihy pre mládež Prázdniny s Winterom. Krátky príbeh maďarskej autorky Ágnes Mánya Benyovszky knižne vydal Šaliansky klub mladých (SIK) v roku 2021 v maďarskom jazyku.

Trojhodinový program sa začína o 18:00 a vstupenky je možné zakúpiť online alebo rezervovať
priamo v Elektrárni Piešťany.

Zdroj: Tlačová správa – Elektrárňa Piešťany