Letisko si všimli politici, investor cúvol

Po Borisovi Kollárovi sa o osud piešťanského letiska začali zaujímať aj Jozef Viskupič a Veronika Remiášová. Stretnutie so zástupcami firmy, ktorá prejavila záujem do letiska investovať, bolo na poslednú chvíľu zrušené.

V pondelok 21. novembra rokoval o situácii Výbor NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj, ktorého členovia na podnet Borisa Kollára odobrili poslanecký prieskum v spoločnosti Letisko Piešťany. Jozef Viskupič z OĽANO-NOVA iniciuje hĺbkový audit, ktorý má preveriť jej hospodárenie.

Zároveň vyzval štát, aby na mimoriadnom valnom zhromaždení jeho zástupca nehlasoval za likvidáciu.

Spolu s poslancami národnej rady vystúpili na tlačovej konferencii aj druhý viceprimátor Tomáš Hudcovič a blogerka Lucia Drábiková. Jej manžela, ekonóma Mareka Drábika, mestské zastupiteľstvo nominovalo do predstavenstva spoločnosti. Zástupcovia kraja a štátu sa však pri hlasovaní o tejto zmene zdržali.

„Na zajtra je ohlásené stretnutie majoritného akcionára s potenciálnym investorom do letiska Piešťany, kde pán primátor komunikoval s týmto investorom, vie o tejto situácii, ale zo strany majoritného akcionára na toto stretnutie pozvaný nebol,“ povedal v pondelok Tomáš Hudcovič.

Podľa informácií, ktoré preniesol Piešťanský týždeň, bolo toto stretnutie na poslednú chvíľu zrušené. Malo ísť o investíciu v hodnote 30 mil. eur. Meno ani krajina, z ktorej investor pochádza, nie sú verejne známe.

Týždeň pred mimoriadnym valným zhromaždením môže letiskovú spoločnosť pred likvidáciou zachrániť iba rokovanie akcionárov. Dohodu musia hľadať zástupcovia akcionárov, ktorými sú Trnavský samosprávny kraj (59,31 percent akcií), ministerstvo dopravy (20,65 percent) a Mesto Piešťany (20,04 percent).

Záznam tlačovej besedy poslancov OĽANO-NOVA si môžete porzieť tu:

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Letisko Piešťany