Letecké dni sa podľa Viskupiča možno vrátia do Piešťan

Už na budúci rok by sa mohlo obľúbené podujatie opäť konať na piešťanskom letisku. Pre Trnavské rádio to dnes povedal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Letecké dni sa v Piešťanoch naposledy konali v roku 2010, od vtedy je toto podujatie pod značkou SIAF presťahované na letisko Sliač. Trnavský župan dal dnes fanúšikom letectva nádej, že akcia sa v roku 2019 opäť uskutoční v Piešťanoch.

„Sme v úzkom kontakte so SIAFom, budúci rok sa asi ľudia v Trnavskom samosprávnom kraji môžu tešiť, že SIAF sa asi vráti na letisko Piešťany, budeme mať letecké dni so všetkou parádou opäť na letisku Piešťany,“ povedal dnes v rannom vysielaní Trnavského rádia župan Jozef Viskupič.

Medzinárodné letecké dni Slovak International Air Fest (SIAF) pripravuje Slovenská letecká agentúra, s. r. o. v spolupráci s ministerstvami obrany, vnútra a dopravy. Konajú sa každoročne koncom letných prázdnin. Minulý rok dokázali na letisko Sliač pritiahnuť 100-tisíc návštevníkov, ktorí na zemi a vo vzduchu obdivovali sto lietadiel z 15 krajín. Medzi nimi aj schopnosti tureckého tímu Solotürk na stíhačkách F-16.

V Piešťanoch sa toto podujatie konalo pod názvom Národné letecké dni. V roku 2010 na tunajšie letisko prišlo 40-tisíc divákov.

Jozef Viskupič dnes prostredníctvom Trnavského rádia tiež informoval, že v piatok 24. augusta sa uskutoční mimoriadne valné zhromaždenie letiskovej spoločnosti, na ktorom budú akcionári schvaľovať úver. Podľa našich informácií s tým však nie všetci súhlasia a v tejto súvislosti môže prísť aj k zmenám v predstavenstve a dozornej rade.

Text a foto: Martin Palkovič