Kvôli oprave Krajinského mosta znížia hladinu Váhu

Začiatok rekonštrukcie spodnej časti jediného cestného premostenia rieky Váh v Piešťanoch je viazaný na zníženie hladiny. Termín preto zatiaľ nie je známy.

Po dlhotrvajúcom verejnom obstarávaní a jeho následnej kontrole má Trnavský samosprávny kraj (TTSK) konečne podpísanú zmluvu so Swietelsky Slovakia, ktorej predmetom je oprava spodnej časti Krajinského mosta a 800 metrov dlhého úseku cesty v obci Banka za takmer 2 mil. eur.

Rokovanie s dodávateľom sa uskutočnilo v uplynulých dňoch. „Zhotoviteľ predloží na Úrad TTSK v priebehu dvoch týždňov  harmonogram rekonštrukčných prác,“ informoval o výsledku tohto stretnutia župan Jozef Viskupič.

Dodal, že stanovenie „presného termínu začiatku stavebných prác je podmienené získaním stanoviska krajského dopravného inšpektorátu k dočasnému dopravnému značeniu a organizácii dopravy v dotknutom úseku.“

Začiatok stavebných prác sa bude podľa jeho slov viazať na stanovenie termínu zníženia prevádzkovej hladiny rieky Váh. „Ten po rokovaní so zhotoviteľom stavby určí Slovenský vodohospodársky podnik. O začatí samotnej rekonštrukcie, ako aj o prípadných dopravných obmedzeniach budeme verejnosť v predstihu informovať,“ dodal J. Viskupič.

Podľa zverejnenej zmluvy má rekonštrukcia trvať najviac 5 mesiacov. Nemali by s ňou byť spojené výraznejšie dopravné obmedzenia. Krajinský most určite nebude úplne uzatvorený ako v roku 2014, keď prebiehala oprava jeho vrchnej časti a rozšírenie vozovky.

Spoločnosť Swietelsky Slovakia zrekonštruuje aj 800 metrov dlhý úsek medzi mostom a križovatkou Topoľčianska – Bananská. Táto firma aktuálne vykonáva stavebné práce aj na Kolonádovom moste.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič