Kúpalisko Eva zaháji svoju 86. letnú sezónu

Jediný plavecký bazén v Piešťanoch s dĺžkou 50 metrov privíta prvých návštevníkov v tomto roku v sobotu 20. júna.

Kúpalisko Eva má pred sebou už 86. letnú sezónu. Kvôli mimoriadnej situácii spôsobenej šírením koronavírusu začína s prevádzkou o niečo neskôr. Ľudia, ktorí si tam prídu v najbližších týždňoch zaplávať, musia počítať aj s meraním telesnej teploty pri vstupe a povinnosťou vydezinfikovať si ruky. Rúška však v areáli kúpaliska povinné nebudú.

Ranné kondičné plávanie, znížené vstupné po 16.00 h, zľavy pre deti a seniorov. Všetko, na čo boli návštevníci kúpaliska Eva zvyknutí v predchádzajúcej sezóne, zostáva v platnosti aj počas tej nasledujúcej. Pre zpiešťan.sk to potvrdil Ján Adamkovič z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany.

Na fungovanie kúpaliska prispieva radnica prostredníctvom oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany. V jeho rozpočte je na tento účel vyhradených 10-tisíc eur.

Návštevníci majú k dispozícii 50 m dlhý plavecký bazén. Relaxovať môžu v malom bazéne s teplotou vody 34 až 38°C. Pre najmenších je vyhradený detský bazénik, užijú si aj šmykľavku.

Kúpalisko bude aj tento rok každé ráno prístupné pre kondičných plavcov. V júni a v septembri je potom otvorené od 11.00  do 18.00 h. Počas letných prázdnin od 10.00 do 19.00 h.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič