Kraj získal eurofondy na opravu Krajinského mosta, radnica na lávku nie

Krajinský most čaká rekonštrukcia za takmer 2-milióny eur. Finančné prostriedky z fondov Európskej únie pre Trnavský samosprávny kraj schválilo ministerstvo pôdohospodárstva. Mesto sa uchádzalo o peniaze na rekonštrukciu lávky na Krajinskom moste. Jeho žiadosť úspešná nebola.

Stavebné práce na Krajinskom moste financované z fondov EÚ budú pozostávať z komplexnej sanácie spodnej stavby a časti nosnej konštrukcie. Podľa dostupných informácií by táto rekonštrukcia nemala obmedziť dopravu ako v roku 2014, keď bol most pre autá dva mesiace uzatvorený.

Župa získala peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu, ktorý je zameraný na modernizáciu ciest II. a III. triedy.

O schválených projektoch dnes informovalo ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

Kedy presne stavebné práce začnú a ako dlho budú trvať, nie je zatiaľ známe.

Krajinský most je v správe Trnavského samosprávneho kraja, ale priľahlú lávku pre peších spravuje mesto Piešťany. Žiadosť radnice o finančnú podporu na jej opravu v rámci výzvy Interreg bola neúspešná. Vyplýva to z materiálov predložených na rokovanie komisií mestského zastupiteľstva.

Radnica žiadala 615-tisíc eur na odstránenie nánosov zeminy, opravu a výmenu poškodených prvkov konštrukcie, obnovu náterov, podlážok a kapotáže.

Text a foto: Martin Palkovič