Koronovírus u pacientky hospitalizovanej v Trnave nepotvrdili

Vo Fakultnej nemocnici Trnava v utorok hospitalizovali ženu, ktorá sa vrátila z Talianska. Podozrenie na koronavírus sa nepodrvilo.

Krátko po zavedení kontrol pasažierov prichádzajúcich z Talianska na bratislavské letisko sa objavil ďalší slovenský prípad podozrenia na koronavírus COVID-19.

„Pacientka bola prijatá cez urgentný príjem 24. februára v popoludňajších hodinách,“ povedal pre Trnavské rádio Matej Martovič, referent pre vzťahy s verejnosťou Fakultnej nemocnice v Trnave. Dodal, že ženu prijali na základe prísnych pravidiel a následne izolovali na infekčnej klinike.

Výsledky vyšetrenia na koronavírus COVID-19 oznámila nemocnica dnes popoludní. Boli negatívne, pacientka koronavírusom nebola nakazená.

Dovolenkárom, ktorí strávili posledné dni na severe Talianska, ministerstvo zdravotníctva odporúča, aby v prípade potreby kontaktovali odborníkov cez emailovú adresu novykoronavirus@uvzsr.sk alebo na telefónnom čísle 0917 222 682.

V súvislosti s novým koronavírusom COVID-19, bude Úrad verejného zdravotníctva SR priebežne aktualizovať vydávané informácie a poskytovať ich odbornej i laickej verejnosti.

Ochorenie sa prejavuje najmä horúčkou, kašľom, dýchavičnosťou, zápalom pľúc, v prípade komplikácií môže skončiť úmrtím.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič