Konečne koncert naživo, do Piešťan zavíta Jozef Lupták a jeho priatelia

Elektrárňa Piešťany pozýva na druhý zo série koncertov neúnavného hudobníka a organizátora festivalu Konvergencie Jozefa Luptáka a jeho priateľov s názvom „JL turné“. Na koncerte, ktorý sa uskutoční 23. júna 2020 o 19:00 zaznie program naštudovaný špeciálne pre toto turné, ktoré v lete a na jeseň pokračuje v ďalších slovenských mestách. Príďte si užiť výnimočnú komornú atmosféru s klasickou hudbou a vynikajúcimi slovenskými hudobníkmi konečne naživo.

Keď si jeden z priateľov chcel nemeckého romantického skladateľa Johannesa Brahmsa uctiť prípitkom, urobil tak nasledovne: „Čím je Brahms medzi skladateľmi, tým je tento mok medzi vínami!“ Skladateľ, známy svojím pichľavým humorom (a rešpektom k minulosti), pobavil spoločnosť odpoveďou: „Tak to si potom dajme fľašu Bacha!“

Bacha i Brahmsa si bude možné dopriať na druhom koncerte turné violončelistu Jozefa Luptáka a jeho priateľov v Elektráni Piešťany. Zaznejú aj Suita č. 3 C dur pre sólové violončelo a Sláčikové sexteto č. 1 B dur, op. 18. Hudba čistá a opojná.

Na koncerte sa Vám okrem Jozefa Luptáka (violončelo) predstavia poprední slovenskí interpreti – huslisti Marián Svetlík a Andrej Baran, violisti Martin Ruman a Daniel Rumler a violončelista Andrej Gál.

„Celé turné bude o vzťahoch s hudobníkmi, ktorí ma sprevádzajú dlhé roky, a s ktorými máme spoločné cítenie a radosť zo spoločného hrania. Budú taktiež o mojom vzťahu s Bachovými suitami pre violončelo, na každom koncerte zaznie jedna z nich. Toto turné je pre mňa aj zdieľaním mojej vďačnosti s publikom za možnosť tvoriť hudbu. Základom našich koncertov je vždy osobná interakcia a verím, že sa na koncertoch stretneme osobne,” hovorí Jozef Lupták.

Zdroj: Tlačová správa Konfergencie/Elektrárňa Piešťany