Kolonádový most: Prázdne priestory už radnica prenajala

Pre obchodníkov by to mohlo byť najlepšie miesto v Piešťanoch, ale časť priestorov je aktuálne prázdna. Kultúrna pamiatka už roky potrebuje rozsiahlejšiu rekonštrukciu. Mesto na tento účel v rozpočte peniaze nemá.

Kompletnú opravu Kolonádového mosta v roku 2014 vyčíslili na 1,5 mil. eur. Dotáciu z fondov Európskej únie sa vtedy samospráve získať nepodarilo. Na ďalšiu výzvu sa podľa hovorkyne radnice Evy Bereczovej iba čaká.

V mestskom rozpočte pritom nie sú vyhradené finančné prostriedky špeciálne určené na rekonštrukciu tejto kultúrnej pamiatky. „Nevyhnutné opravy a údržbu však určite budeme riešiť aj v tomto roku,“ prisľúbila hovorkyňa.

Časť obchodných priestorov na Kolonádovom moste je od konca minulého roka prázdna. Mesto ich niekoľko týždňov ponúkalo novým záujemcom. Kedy tam prevádzky začnú fungovať, nie je zatiaľ známe.

Doterajší nájomcovia podľa hovorkyne skončili „z dôvodu vypovedania nájomných zmlúv, či už zo strany mesta alebo nájomcu.“ Nových radnica hľadala prostredníctvom ponukového konania.

Väčší priestor prenajali podnikateľke Márii Mihálikovej zo Svrbíc za 9 102 eur ročne. Menší piešťanskej spoločnosti Busexpres s.r.o. za 3 756 eur ročne.

V oboch zmluvách je špecifikovaný účel nájmu. Musí ísť o predajňu sortimentu umeleckého charakteru, kníh, suvenírov alebo tradičných predmetov typických pre Slovensko.

Text a foto: Martin Palkovič