Knižnica renovuje osvetlenie, náklady sú 66-tisíc eur

Nové svetlá v oddelení pre dospelých budú menej energeticky náročné, pôvodné podhľady nahradia podvesnou kovovou konštrukciou. Mestská knižnica financuje tieto úpravy vďaka príspevku od radnice a Fondu na podporu umenia.

Čitatelia musia do 10. februára strpieť obmedzené poskytovanie služieb zo strany Mestskej knižnice mesta Piešťany. Necelý mesiac má trvať rekonštrukcia osvetlenia podľa projektu, na ktorom spolupracoval aj dizajnér Michal Staško. Ten je tiež autorom Múdrej ponorky, ktorá je jedným z najväčších lákadiel pre detských návštevníkov piešťanskej knižnice.

„Celý projekt rekonštrukcie je možné realizovať vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia a Mesta Piešťany,“ uviedla riaditeľka knižnice Margita Galová.

Úpravy realizuje piešťanská stavebná firma Raving. Podľa zverejnenej zmluvy stoja 66-tisíc eur vrátane DPH.

Napriek stavebným prácam má knižnica bežné otváracie hodiny. Požičiavať si a vracať knihy môžu čitatelia v priestoroch bývalého internetového strediska na prízemí. Podujatia pre deti a výmeny kníh z detského oddelenia prebiehajú vo výstavných priestoroch, ale Múdra ponorka je zatvorená.

„Počas rekonštrukcie nebude možné z technických príčin realizovať objednávky z voľného výberu a takisto rezervácie prostredníctvom konta čitateľa cez on-line katalóg,“ upozornila knižnica na sociálnej sieti Facebook, kde tiež zverejnila fotografie z prebiehajúcich úprav.

Text: Martin Palkovič Foto: Mestská knižnica mesta Piešťany