Klobúkový piknik spestrí Túlavá knižnica

Stánky s občerstvením, beauty lounge a prehliadka dobových kostýmov. To všetko sľubuje podujatie s názvom Klobúkový piknik, ktoré je súčasťou festivalu Art Noveau – Zlatý vek Piešťan. Uskutoční sa v sobotu 11. júna pri hudobnom pavilóne Harmony. Jeho súčasťou bude aj program pre deti, ktorý pripravila Mestská knižnica mesta Piešťany.

V sobotu sa knižnica presunie von, priamo pod holé nebo. Na Kolonádovom moste budú vystavené vybrané ilustrácie Adely Režnej, tvorkyne ceny Zázračný oriešok 2022, ktoré si môžete prezrieť počas celého dňa. Sad Andreja Kmeťa ožije v doobedných hodinách (10.30 h) klasickou rozprávkou Kristy Bendovej Opice z našej police v podaní bábkoherečky Kristíny Svitekovej.

Popoludní sa Túlavá knižnica presunie na Kúpeľný ostrov do parku v blízkosti hudobného pavilónu Harmony a stane sa tak súčasťou Art Nouveau Festivalu. Divadlo Jaja interaktívnym predstavením Miláčik (15.00  h) zaujme dievčatá i chlapcov a na výtvarnom workshope (16.00 h) sa prostredníctvom výroby klobúkov prenesiete do obdobia secesie.

Prvý ročník festivalu Art Noveau – Zlatý vek Piešťan nadväzuje na úspech nultého ročníka, ktorý sa konal vlani. Formou podujatí rôznych žánrov upriamuje pozornosť na spojenie secesie a kúpeľníctva, ktoré je sprítomnené v Piešťanoch.

Festival sa začal v pondelok 6. júna vernisážou dobových fotografií a písomností, na ktorej bola predstavená aj pamätná kniha hotela Thermia Palace. Na komentované prehliadky, prednášky aj filmovú projekciu nadviaže v sobotu 11. júna v čase od 14.00 do 20.00 h Klobúkový piknik.

Popoludnie spríjemnia koncerty Swingless Jazz Ensemble a Blue Note Jazz Band. Na programe je tiež tanečná škola swingu a charlestonu, ale aj komentované prehliadky secesných pamiatok na Kúpeľnom ostrove.

Zdroj: artnouveaufestival.sk / kniznica.sk